• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Τους ρίχνει το γάντι!
Διαβάστηκε από 15600 αναγνώστες
TOP
H νέα Mercedes E-Class
Η νέας σειράς της E-Class της Mercedes-Benz δείχνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την μελλοντική πορεία των μοντέλων της γερμανικής εταιρείας τόσο από πλευράς σχεδιασμού όσο και τεχνολογικά.Πόσο εύκολη θα είναι όμως η πορεία της απέναντι στους δύο σκληρούς ανταγωνιστές της. Πρόκειται για τους συνήθεις ύποπτους BMW σειρά 5 και Audi Α6.

Ανανεωμένο και το Audi Α6 με νέους προφυλακτήρες, φωτιστικά σώματα και καθρέπτες που πλέον φέρουν τα φλάς

Δεν ενθουσιάζει στο δρόμο, όμως ο δίλιτρος κινητήρας των 170 ίππων έχει τη δύναμη που χρειάζεται για εύκολα και γρήγορα ταξίδια

Σπορτίφ και πολυτελές το εσωτερικό του A6, ενώ χαρακτηρίζεται από τους καλούς του χώρους. Το MMI θέλει εξοικείωση

Πολύ καλοί και οι χώροι στο πίσω μέρος, ενώ με την μείωση του εσωτερικού θορύβου η πολυτέλεια ανεβαίνει
Audi A6
Το μεγάλο A6 της Audi απέκτησε επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες εμπρός/πίσω, νέα ενιαία τραπεζοειδή μάσκα με εισαγωγείς αέρα αριστερά & δεξιά στο κάτω μέρος. Επίσης φέρει νέας σχεδίασης προβολείς Xenon plus με ενσωματωμένα φώτα ημέρας τεχνολογίας LED, πίσω φωτιστικά σώματα δύο μερών σε τεχνολογία LED και εμπρός προβολείς ομίχλης. Οι εξωτερικοί καθρέπτες έχουν πλέον ενσωματωμένα τα φλας τεχνολογίας LED ενώ υπάρχουν και νέες ζάντες αλουμινίου. Εσωτερικά το μοντέλο φέρει πίνακα οργάνων με νέα όψη, νέα περιγράμματα χρωμίου για τους διακόπτες και τα όργανα καθώς και επανασχεδιασμένο τιμόνι 3 ακτίνων. Το γνωστό σύστημα ελέγχου των λειτουργιών «MMI» απέκτησε έγχρωμη οθόνη TFT 6,5 ιντσών και θύρα σύνδεσης εξωτερικών συσκευών, όπως iPod και σύστημα πλοήγησης Navigation με τρισδιάστατη (3D) απεικόνιση (ενώ προαιρετικά διατίθεται και με έγχρωμη οθόνη TFT 7 ιντσών).
Βελτιώθηκε όμως και το επίπεδο κύλισης αφού μειώθηκε η ακουστική του εσωτερικού χώρου η οποία προήλθε από τη μείωση του θορύβου κύλισης.
Ο θάλαμος των επιβατών παρέμεινε ως είχε και χαρακτηρίζεται για την ξεχωριστή σχεδίαση του ταμπλό, σε συνδυασμό με την πολύ καλή ποιότητα των μαλακών πλαστικών στις περισσότερες επιμέρους επιφάνειες με τη στιβαρή συναρμογή.
Από πλευράς χώρων, οι φιλοξενούμενοί του θα μετακινηθούν με μεγάλη άνεση, ενώ για τις αποσκευές τους υπάρχουν 546 λίτρα. Οι διαστάσεις είναι τα μήκος: 4.927 χλστ., πλάτος: 1.855 χλστ., ύψος: 1.459 χλστ. και μεταξόνιο 2.843 χλστ. ενώ παράλληλα Το μεγάλο Audi προσφέρεται για ξεκούραστα ταξίδια, γεγονός στο οποίο συμβάλλουν η αυξημένη άνεση από την ανάρτηση, η υψηλή ποιότητα κύλισης και η πολύ καλή ηχομόνωση, ενώ το μόνο που "ξενίζει" ελαφρώς είναι τα σχετικά σκληρά καθίσματα.
Το υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο μηχανικό σύνολο των 1.984 κ.εκ. αποδίδει 170 ίππους μεταξύ 4.300 και 6.000 σ.α.λ. καθώς και μέγιστη τιμή ροπής τα 280 Nm από τις 1.800 έως τις 4.200 σ.α.λ. Η επιτάχυνση του μοντέλου για τα 0-100 χ.α.ω. ολοκληρώνεται σε 8,2 δλ. ενώ η τελική ταχύτητα σταματά στα 228 χ.α.ω. Η κατανάλωση του προσθιοκίνητου μοντέλου είναι τα 7,5 λίτρα/100 χιλιόμετρα, ενώ οι εκπομπές ρύπων είναι της τάξης των 174 g/km CO2. Οι τιμές του ξεκινούν από 44.300 ευρώ.Μικρές οι εξωτερικές αλλαγές (φανάρια, προφυλακτήρες), αφού οι περισσότερες είναι τεχνολογικής φύσεως

Νέα πίσω φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, και οδική συμπεριφορά που εύκολα χαρακτηρίζεται κορυφαία

Οι βασικές αλλαγές στο εσωτερικό της σειράς 5 εστιάζονται στο νέο σχεδιασμό των θυρών, την περισσότερη χρήση χρωμίου, και τις νέες επενδύσεις/χρωματισμούς

Τα 520 λίτρα του χώρου των αποσκευών μπορεί να μην είναι κορυφαία χωρητικότητα όμως ικανοποιεί απόλυτα τις ανάγκες μιας οικογένειας
BMW 5
Η ανανέωση που έγινε στη σειρά 5 ήταν ιδιαίτερα ήπια, αλλά αρκετά τονωτική. Το μοντέλο έχει επανασχεδιασμένους στο κάτω μέρος προφυλακτήρες, νέας σχεδίασης φωτιστικά σώματα εκ των οποίων τα εμπρός είναι BI-Xenon και διαθέτουν τεχνολογία φώτων ημέρας, ενώ τα πίσω είναι τεχνολογίας LED. Εσωτερικά έχουμε νέο σχεδιασμό των εμπρός θυρών, νέες επενδύσεις και χρωματισμούς, ενώ υπάρχουν συνδέσεις για AUX-In και θύρα USB.
Σημαντικές είναι βέβαια και οι βελτιώσεις που έχουν να κάνουν με την δυναμική συμπεριφορά του μοντέλου, την ενεργητική ασφάλεια και φυσικά την οικονομία. Έτσι, για τη βέλτιστη δυναμική συμπεριφορά υπάρχει και εδώ πιο ελαφριά (αλουμινένια) ανάρτηση, ενώ το κέντρο βάρους βρίσκεται πιο χαμηλά. Όσον αφορά την ενεργητική ασφάλεια υπάρχουν τα συστήματα ελέγχου της ταχύτητας μέσα στην κίνηση (Active Speed Control), και σύστημα που αλλάζει από την μεγάλη σκάλα των φώτων στη μικρή όταν το όχημα αντικρίζει άλλο από το αντίθετο ρεύμα, όταν συναντά προπορευόμενο όχημα αλλά και όταν εισέρχεται σε ήδη φωτισμένο περιβάλλον. Υπάρχει το σύστημα που προειδοποιεί για την αλλαγή λωρίδας κάθε φορά που το όχημα πατάει τη διαχωριστική γραμμή με τη μορφή διακριτικής δόνησης του τιμονιού, καθώς και το Night Vision το οποίο βλέπει για εσάς σε συνθήκες μειωμένης ορατότητας, και δείχνει την εικόνα στην οθόνη της κεντρικής κονσόλας. Επίσης υπάρχει η ένδειξη στον πίνακα οργάνων για την αλλαγή ταχύτητας ώστε να κρατηθεί χαμηλά η κατανάλωση (έως και -17% ανάλογα με την έκδοση).
Οι ανανεώσεις στα μηχανικά σύνολα είναι ίσως οι πιο σημαντικές αφού είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά σε επίπεδο επιδόσεων. Έτσι η βασική 520i με τον τετρακύλινδρο κινητήρα των 1.995 κ.εκ. αποδίδει 170 ίππους στις 6.700 σ.α.λ. και 210 Nm ροπής στις 4.250 σ.α.λ. με αποτέλεσμα τα 0-100 χ.α.ω. να ολοκληρώνονται σε 8,7 δλ. και η μέση τιμή της κατανάλωσης να είναι τα 6,7 λίτρα/100 χιλιόμετρα, ενώ οι ρύποι CO2 περιορίζονται στα 162 g/km με τη χρήση της τεχνολογίας Efficient Dynamics. Οι τιμές για την 520i στο επίπεδο Comfort ξεκινούν από τις 44.850 ευρώ.Nέα και ωραία η E-Class που τουλάχιστον εξωτερικά ανανεώθηκε πλήρως. Η ταυτότητα «Mercedes» παραμένει όμως η γραμμή είναι πολύ μοντέρνα

Τεχνολογικά εξελιγμένη σε όλους τους τομείς, και ιδιαίτερα αεροδυναμική κινείται άνετα, ενώ εξασφαλίζει και χαμηλή κατανάλωση

Η πολυτέλεια στο απόγειο της, αφού τόσο τα μαλακά πλαστικά όσο και οι επενδύσεις ξύλου και δέρματος δημιουργούν ένα πραγματικό «σαλόνι»

Η χωρητικότητα για τις αποσκευές είναι τα 540 λίτρα η οποία κρίνεται άκρως ικανοποιητική
Mercedes-Benz E-Class
Η νέα E-Class ακολουθεί σχεδιαστικά το δρόμο της αισθητικής αναβάθμισης, συνδυάζοντας κλασσικές γραμμές με σαφώς λιγότερες καμπύλες. Το βασικότερο ίσως στοιχείο της μάσκας είναι τα νέα διπλά φωτιστικά που την πλαισιώνουν, ενώ από πλευράς διαστάσεων το νέο μοντέλο είναι ελαφρώς μακρύτερο και πιο πλατύ από πριν. Στη γκάμα των κινητήρων δόθηκε μεγάλη σημασία στην χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και τις μειωμένες εκπομπές ρύπων. Έτσι στην περίπτωση των βενζινοκινητήρων συναντάμε την τεχνολογία BlueEFFICIENCY. Έτσι ο τετρακύλινδρος κινητήρας των 1.796 κ.εκ. της E200 αποδίδει 184 ίππους στις 5.250 σ.α.λ. και 270 Nm ροπής από τις 1.800 έως τις 4.200 σ.α.λ. με μέση κατανάλωση τα 6,6 λίτρα/100 χιλιόμετρα και ρύπους της τάξης των 159 g/km CO2. Στο εσωτερικό κυριαρχούν η προσοχή στην λεπτομέρεια και η πολυτέλεια που είναι αναπόσπαστα στοιχεία των οχημάτων της εταιρείας. Μαλακά πλαστικά ντύνουν σχεδόν όλες τις επιφάνειες, ενώ το σύνολο ολοκληρώνουν τα πολύ άνετα καθίσματα. Οικείο στους αγοραστές Mercedes είναι και το σύστημα ελέγχου των συστημάτων πληροφόρησης, ψυχαγωγίας και τηλεματικής COMAND APS, με τον πιεζοπεριστροφικό διακόπτη στη βάση της κεντρικής κονσόλας (προαιρετικός εξοπλισμός).
Η νέας E-Class μπορεί να εφοδιαστεί με πλήθος τεχνολογικών καινοτομιών όπως τα: Adaptive Highbeam Assist (ενεργοποιεί αυτόματα τη μεγάλη σκάλα των φώτων), Night View Assist PLUS (απεικονίζεται στην κεντρική κονσόλα ό,τι υπάρχει μπροστά από το αυτοκίνητο κατά τη νυχτερινή οδήγηση), Attention Assist (ανιχνεύει και προειδοποιεί όταν ο οδηγός παρουσιάζει σημάδια κόπωσης), Lane Keeping Assist (διατηρεί το αυτοκίνητο εντός των διαγραμμίσεων και ειδοποιεί τον οδηγό), και Blind Spot Assist: (ειδοποιεί για την ύπαρξη οχήματος σε «νεκρό» σημείο που δεν καλύπτεται από τους εξωτερικούς καθρέπτες). Τέλος, στο πίσω κάθισμα η νέα E-Class προσφέρει πολύ άνετους χώρους για τη μεταφορά τριών ενηλίκων, ενώ εντύπωση προκαλεί ο διαθέσιμος χώρος για τα γόνατά τους. Όσον αφορά στο χώρο αποσκευών, αυτός από πλευράς χωρητικότητας παρέμεινε στα 540 λίτρα.
Η νέα γενιά της E-Class θα διατίθεται στην ελληνική αγορά από τον Ιούλιο με την τιμή για την E 200 BlueEFFICIENCY να ξεκινά από τις 48.800 ευρώ.


»Σχολιάστε την είδηση

Tags: AUDI A6, BMW 5, MERCEDES E-CLASS,

περισσότερα νέα & άρθρα »
TOP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πάνε σχεδόν παντού: Τα 5 SUV με τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος

Μετρήσαμε τα 8 top Οικογενειακά SUV σε πορτ μπαγκάζ

Τα φθηνότερα οικογενειακά SUV της αγοράς

Toyota Hybrid SUV | Έως 850 χλμ. με ένα γέμισμα

Tα 5 καλύτερα μικρά SUV στο φρενάρισμα

Τα 5+1 φθηνότερα μικρά της αγοράς

Tα πιο γρήγορα μικρομεσαία στα 19.000 ευρώ

Χώροι, κατανάλωση, φρένα, γκάζια: Ποιο μικρό είναι το καλύτερο;

Top 5: Φθηνά γκάζια

Top 5 high-tech μικρά