To μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε από τη Lotus

To μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε από τη Lotus

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης από τη Lotus

(20/7/2009)

H βρετανική εταιρεία που μας έχει συνηθίσει σε ελαφριά γρήγορα μοντέλα, σχεδίασε για τις ανάγκες βρετανικού περιοδικού με θέμα τη μηχανολογία, ένα μικρό ηλεκτρικό μοντέλο. Το αυτοκίνητο θα φορτίζεται από μια απλή πρίζα, ενώ θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και τέσσερις επιβάτες.

Το θέμα του project ήταν να σχεδιαστεί ένα όσο το δυνατόν μικρότερο όχημα πόλης που θα μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερις επιβάτες, και να χρησιμοποιεί ως πηγή ενέργειας το ρεύμα. Έτσι όταν αυτό ανατέθηκε στη Lotus, η εταιρεία σχεδίασε σε μόλις δύο εβδομάδες το αυτοκίνητο που βλέπετε. Το μοντέλο πάντως, όπως δηλώνει η ίδια η εταιρεία δεν πρόκειται να βγει στην παραγωγή με τα σήματα της Lotus αλλά αποτελεί μια ιδέα που μπορεί να υλοποιηθεί για κάποια άλλη εταιρεία ή να αποτελέσει πηγή συνεργασίας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Από τα λίγα τεχνικά που έχουν διαρρεύσει προκύπτει ότι το συνολικό μήκος του μοντέλου το φέρνει κάτω από το Smart και το iQ, αφού φτάνει μόλις τα 2,6 μέτρα, με το πλάτος να είναι τα 1,6 μέτρα και το ύψος τα 1,7 μέτρα ενώ το μεταξόνιο είναι τα μόλις 2 μέτρα. Το ηλεκτρικό μοτέρ του παράγει έως 37kW, ενώ η μπαταρία του που μπορεί να φορτιστεί σε 3 ½ ώρες είναι τοποθετημένη κάτω από το πάτωμα του και αποθηκεύει έως και 10kW. Η αυτονομία του θα είναι περίπου τα 50 χιλιόμετρα ενώ η τελική ταχύτητα που θα μπορεί να αναπτύξει θα φτάνει έως τα 105 χ.α.ω.
Toyota
Audi