" />
 • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το DSG κιβώτιο της VAG

Με τα κιβώτια διπλού συμπλέκτη θα «ψηθείτε» για αυτόματο ή θέλετε σώνει και καλά να αλλάζετε μόνοι σας τις ταχύτητες;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/2/2011

Μόδα είναι θα περάσει ή ήρθε για να μείνει το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη; Γιατί αν ισχύει το δεύτερο, τότε είναι θέμα χρόνου για το πότε θα οδηγούμε όλοι αυτόματα αυτοκίνητα. Το θέμα είναι πόσο χρόνο θα αφήσετε εσείς να περάσει μέχρι να αφήσετε πίσω τις αλλαγές με το χέρι;

 
Μέχρι πρότινος υπήρχε η δικαιολογία ότι εφόσον δε θέλω VW, ή κάποιο μοντέλο της Skoda, Seat και Audi που χρησιμοποιούν την τεχνολογία, δεν υπάρχουν και τόσα πολλά αυτοκίνητα με κιβώτια διπλού συμπλέκτη για να διαλέξω. Οι περισσότεροι κατασκευαστές όμως έχουν αρχίσει να προτείνουν τέτοια κιβώτια ακόμη και στα μικρομεσαία τους μοντέλα.
Φαίνεται πως στις άλλες αγορές η ευκολία του αυτόματου με τα οφέλη του χειροκίνητου που προσφέρουν αυτά τα κιβώτια έχουν μεγάλη απήχηση. Υπάρχει βέβαια και καλύτερη ενημέρωση του κοινού ως προς το τι είναι το παλιό αυτόματο και τι το νέο, αυτοματοποιημένο μηχανικό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.
Οι διαφορές είναι αρκετές, ειδικά στο τεχνικό σκέλος, αυτό που όμως μας απασχολεί εδώ είναι η χρήση. Γιατί φαίνεται πως και στην Ελλάδα έχει διαχωριστεί αρκετά τι είναι το ένα και τι το άλλο, τόσο που ο κόσμος πλέον ξέρει πως τα κιβώτια διπλού συμπλέκτη είναι γρήγορα στις αλλαγές και καίνε λιγότερη βενζίνη (ακόμη και από τα χειροκίνητα) και δεν θυμίζουν σε τίποτα τα νωχελικά και ενεργοβόρα αυτόματα του παρελθόντος.
Το ζήτημα όμως είναι ότι στη χρήση τελικά, αυτό που μετράει για τον οδηγό, το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και το κλασσικό αυτόματο είναι το ίδιο. Δηλαδή αφαιρούν από τον ίδιο τη διαδικασία της αλλαγής ταχύτητας. Και φαίνεται πως στην Ελλάδα το πρόβλημά μας έχει να κάνει με αυτό περισσότερο, και λιγότερο με μια πιθανή λανθασμένη εντύπωση για την νέα αυτή τεχνολογία.

Θέλουμε στην Ελλάδα παραπάνω από ότι άλλοι οδηγοί να αλλάζουμε μόνοι μας τις ταχύτητες; Το θεωρούμε «αντρικό» ή πεμπτουσία της οδήγησης; Ποιος ξέρει, πάντως όπως και με το ESP όταν εμφανίστηκε στα αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής, υπάρχει μία απροθυμία να παραδώσουμε μέρος του ελέγχου το αυτοκινήτου μας σε μία «μηχανή».
Ακόμη και αν αυτό είναι και συμφέρον, και ξεκούραστο. Μπορεί όμως να ισχύει κάτι τέτοιο; Μπορεί το ζήτημα της επιλογής ενός τέτοιου κιβωτίου να μην έχει λογικά κριτήρια αλλά τέτοιου είδους δισταγμούς; Εσείς θέλετε τον «απόλυτο» έλεγχο με χειροκίνητο κιβώτιο ή θεωρείτε τέτοιες θεωρίες μάλλον παρωχημένες; Πιστεύετε πως στην Ελλάδα υπάρχει κόσμος που επιμένει χειροκίνητα για τέτοιους λόγους; Τι λέτε;

 
 • vergo...

  H κίνηση είναι που μετράει Κύριοι... Τέλος..... Ασύγκριστο συναίσθημα να κινείς τα χέρια σου, ταυτόχρον με το πάτημα του συμπλέκτη, κατεβάζοντας και να ακούς τον κινητήρα να υπακού και το αυτοκίνητο να φρνάρει πρίν την στροφή ή να εκτινάσσεται αφού μπεί το Turbo μετά απο αυτή... Τίποτε άλλο. Για συνταξιούχους, το διακαιολογώ....

    3
 • templ...

  TO DSG ΤΟΥ VW GROUP ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΡΥΒΟ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΑΛΑΓΕΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΧΡΟΝΟ(ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΔΗΓΟ ΑΓΩΝΩΝ ΜΕ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ) ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΛΟΓΟ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΔΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ 6ΤΑΧΥΤΟ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟ!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ Π.Χ. ΣΤΟ SCIROCCO ΤΩΝ 160HP ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟ 1300 EURO.H ΜΟΝΗ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΓΙΑ ΤΟ DSG ΔΙΠΛΟΥ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ.ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ,ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΤΟΥ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ 1200 EURO.ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ TO ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ 7000 EURO!!!!! TO ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΣ VW.

    1
 • johnp...

  Το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και το κλασσικό αυτόματο είναι περίπου τα ίδια με το δεύτερο να υπερέχει κάπως στο κατέβασμα των ταχυτήτων και το πρώτο να υπερέχει σε οικονομία. Αυτοματοποιημένα και CVT είναι μάλλον πολύ ενοχλητικά. Αμερική και Ευρώπη χρησιμοποιούν αυτόματα κιβώτια εδώ και δεκαετίες. Βέβαια και ο μεγάλος κυβισμός παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του κιβωτίου. Εδώ στην Ελλάδα οι οδηγοί αρχίζουν δειλά δειλά να βλέπουν την άνεση του αυτόματου κιβωτίου. Το θέμα όμως θέλει αρκετή ακόμα ενημέρωση. Σε πολλούς οδηγούς εάν πείς ότι υπάρχουν αυτόματα κιβώτια θα σε κοιτάξουν μάλλον με απορία.

    1
 • prots...

  Ας μη λησμονάμε βεβαίως ότι τα διπλού συμπλέκτη επιβαρύνουν +2000 ευρω την τιμή κτήσης ενός αυτοκινήτου, ενώ κατά τη μεταπώληση ο έμπορος που θα σου αγοράσει το αυτοκίνητο ούτε θα ασχοληθεί με κάτι άλλο πέραν του έτους της άδειας κυκλοφορίας. Επίσης, δεν έχω πειστεί εντελώς για την αξιοπιστία τους, καθώς και για το κόστος ανταλλακτικών/εργασιών που θα προκύψουν σε μία ενδεχόμενη βλάβη. Τέλος, για αυτούς που ασχολούνται με τη λεπτομέρεια, τα κιβώτια διπλού συμπλέκτη προσθέτουν (έστω και λίγο) επιπλέον βάρος στο όχημα, σε σχέση με ένα χειροκίνητο.

    1
 • otyxe...

  ολοι τρεχουν κ αντιγραφουν την VW. τυχαιο; δεν νομιζω. ολοι θελουν το κορυφαιο κιβωτιο των γερμανων DSG του οποιου ειμαι ευτυχης κατοχος. και αυτο που λεει το αρθρο πως δεν αλλαζεις ταχυτητες ειναι κουτο γιατι πολυ απλα οποτε θελεις με τα αυτακια αλλαζεις οτι ταχυτητα θελεις. αλλα ειναι τοσο εξυπνο που 110000χιλ τωρα ποτε δεν αλλαξα ταχυτητα. τη δουλεια του την κανει τελεια. τελος την γνωμη τους να πουνε μονο οσοι εχουν τετοιο κιβωτιο και οχι ο καθενας που ζηλευει. γιατι ρε φιλε πως μιλας για κατι που δεν εχεις δοκιμασει; ελεος πια με τους ξερολες τους ελληνες

    1
 • ottot...

  To 2009 αγόρασα ένα VW Golf 1.4 TSI με κιβώτιο DSG. Είναι το πρώτο μου αυτόματο αυτοκίνητο από ένα σύνολο επτά που είχα εώς τώρα σε διάστημα 20 ετών. Μπορώ να πω ότι είμαι ενθουσιασμένος από την ομαλή και αθόρυβη λειτουργία του. Πραγματικά βλέπεις τις σχέσεις να ανεβαίνουν και δεν νιώθεις το παραμικρό στο πεντάλ του γκαζιού. Παράλληλα η οικονομία είναι μεγάλη μιά και πάντοτε έχει επιλεγμένη την σωστή σχέση. Τώρα στο θέμα των επιδόσεων. Οι αλλαγές γίνονται ταχύτατα και παρόλο που θα μπορούσα να τις κάνω από το τιμόνι, αφήνω στο 98% των περιπτώσεων να τις κάνει μόνο του. Οι λίγες φορές που τις κάνω εγώ έχουν να κάνουν με οδήγηση σε ορεινές γρήγορες διαδρομές που θέλεις να κατεβάσεις μερικές ταχύτητες έγκαιρα πριν μπεις σε στροφή. Στις επιταχύνσεις εν κίνησει νομίζω ότι η υπεροχή δεν αφήνει περιθώρια σύγκρισης με τα χειροκίνητα. Πραγματικά θα σκεφτόμουνα πολύ να ξαναγύριζα σε χειροκίνητο κιβώτιο. Πιστεύω ότι όλες οι εταιρίες στο μέλλον θα πρέπει να έχουν διαθέσιμα κιβώτια αντάξια του DSG του ομίλου VAG.

    1
 • vento...

  ΜΟΔΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ .ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ,Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΚΙΒΩΤΙΟ ΔΙΠΛΟΥ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ, ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΙΒΩΤΙΑ.ΕΧΩ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΟΔΗΓΩ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ 2 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΚΙΒΩΤΙΟ(ΤΟ ΕΝΑ 6ΑΡΙ-GOLF GTI- ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ 7ΑΡΙ-PASSAT 1.4TSI).ΔΥΣΤΥΧΟΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΛΟΓΟ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΛΛΑ Km.ΑΠΛΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ.ΕΝΤΟΣ,ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΥΚΟΛΙΑ,ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ,ΚΑΙ ΑΜΜΕΣΗ ΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΣΟΥ.ΑΠΛΑ ΣΚΕΦΤΕΣΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ.ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ.ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΟ ΥΨΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΙΒΩΤΙΑ ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕΙ.ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΗ.ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΛΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ.

    1
 • nonam...

  Όποιος έχει οδηγήσει αυτοκίνητο με dsg δύσκολα συμβιβάζεται ξανά με χειροκίνητο. Το ίδιο φαντάζομαι ισχύει και για οποιαδήποτε άλλη εταιρεία που προσφέρει αντίστοιχη τεχνολογία. Το μόνο αρνητικό είναι η τιμή του.

    1
 • takar...

  Μια φορά αρκεί να οδηγήσεις αυτοματο ώστε να μην θέλεις να ξαναπιάσεις στα χέρια σου ταχύτητες. Τα κανουν πλέον όλα καλύτερα! Να μην ήταν και πιο ακριβά...

    1
 • karid...

  Τα κιβώτια διπλού συμπλέκτη είναι μια βελτίωση (σημαντική) των παλαιών αυτόματων, δεν αντικαθιστούν τα χειροκίνητα. Αυτό άλλωστε το βλέπουμε και από τις εταιρείες που προσφέρουν ένα μοντέλο είτε με χειροκίνητο κιβώτιο είτε με διπλού συμπλέκτη αποσύροντας τα κλασσικά αυτόματα (όχι τα χειροκίνητα). Άλλο θέμα με τα διπλού συμπλέκτη είναι ότι ναι μεν είναι πιο άνετα σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος και γενικά πόλης όπως και για όποιον πηγαίνει χαλαρά αλλά σε καμία περίπτωση δεν κάνουν για σπορ οδήγηση. Στην αυτόματη λειτουργία τους έχουν lag στο κατέβασμα και στην σειριακή χάνουν σε αίσθηση. Τελευταίο είναι το κόστος τόσο στην απόκτηση (έχουν σημαντική επιβάρυνση σε σχέση με τα χειροκίνητα) όσο και στην χρήση με την κατανάλωση να είναι σε κάθε περίπτωση υψηλότερη από ότι στο χειροκίνητο. Έχοντας οδηγήσει αυτοκίνητο με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη για μένα το χειροκίνητο είναι η μόνη επιλογή για οδηγηκή απόλαυση και οικονομία...

    1
 • pvaik...

  Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΙΒΩΤΙΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΞΟΙΚΙΩΣΗΣ ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΓΩΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΒΑΣΗ, ΜΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΙΜΙΚΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΤΟΥΣ ΤΩΝ 1000 ΚΑΙ 1200 ΚΥΒΙΚΩΝ, ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΦΙΧΤΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΙΩΝ ΔΕΝ "ΠΗΓΑΙΝΑΝ" ΚΑΘΟΛΟΥ. ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ OPEL ASCONA TOY 1979; ΜΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ, ΟΠΟΤΕ ΛΟΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΟΙ ΛΙΓΟΣΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ. ΜΕ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ ΤΩΡΑ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ MANUAL ΑΛΛΑΓΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ FORUM ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΠΟΡ ΟΔΗΓΗΣΗ. ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ. ΤΕΛΕΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΗ ΛΥΣΗ; ΟΧΙ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΣΕ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ. ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΠΡΟΣΙΤΑ ΤΟΤΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΙΒΩΤΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΗΣ ΣΧΕΣΗΣ, ΤΑ CVT ΕΝΩ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΔΙΠΛΟΥ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΙΟ ΣΠΟΡ ΜΟΝΤΕΛΑ.

    1
 • stath...

  Δεν έχω οδηγήσει αυτοκίνητο διπλού συμπλέκτη, για να έχω γνώμη, αλλά έχω την εντύπωση ότι θα είναι πολύ καλό για οδήγηση μέσα στην πόλη, όπου απαλλάσσεται ο οδηγός από τη συχνή χρήση του συμπλέκτη. Ακόμη θα είναι πολύ καλό και στον αυτοκινητόδρομο, όταν χρειάζεται ένα γρήγορο προσπέρασμα. Όμως σε έναν επαρχιακό δρόμο με στροφές, και με ένα δυνατό πισωκίνητο αυτοκίνητο, εκτιμώ ότι ένα κλασσικό χειροκίνητο κιβώτιο είναι πιο κατάλληλο, ώστε να έχεις τον απόλυτο έλεγχο, για να διασκεδάσεις ντριφτάροντας.

    1
 • const...

  Για όσο ακόμα τα αυτόματα κιβώτια διπλού συμπλέκτη θα κοστίζουν τόσο ακριβά και μέχρι να αποδείξουν την αξιοπιστία τους σε βάθος χρόνου, θα προτιμώ τα κλασικά χειροκίνητα.

    1
 • thanasis

  ειναο ΟΠΑΔΟΣ του κιττ οποτε οτι ειναι χωρις περιτα πεταλλια εινασι οτι πρεπει και οχι οτει και οτι οποτε αυτοματο ή αυτοματοποιημενο και ΠΟΤΕ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟ

   

Citroen C5 Aircross VS Audi Q3 VS VW Tiguan

Nissan GT-R Vs Aprilia RSV4 στα Μέγαρα

Αποκλειστικό: Νέα Mercedes EQA

«Έχουμε κρίση, δεν πειράζει που ρυπαίνει το αμάξι μου»

Η κίνηση στους δρόμους

«Μάνα» είναι μόνο μία!

Εξαφάνισε μόνος σου τις γρατζουνιές

95 ή 100 οκτάνια;

Φρεσκάρισμα για το Honda Civic

BMW Σειρά 2 Vs Mercedes B-Class

Δοκιμή: Audi A1 40 TFSI

Έρχεται το πρώτο Pick-Up της Lada;

Έκδοση «αντίο» στη Rolls-Royce Ghost

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

HONDA: Civic σεντάν με 182 PS από 22.325€

SEAT: Tarraco το νέο μεγάλο SUV της Seat

FORD: Πλήρης έλεγχος για το μεταχειρισμένο που θέλεις

NISSAN: Έως 1.500 ευρώ έκπτωση στο Qashqai

CITROEN: Reverse Sales και στα SUV

RENAULT: Ανακάλυψε δροσιστικές, καλοκαιρινές προσφορές!

PEUGEOT: Mοναδικές τιμές Peugeot για όλα τα μοντέλα μέχρι τις 31 Αυγούστου

MERCEDES: Γνώρισε τη νέα CLA Coupe. Η ζωή σου, οι κανόνες σου.

περισσότερα »