• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το Ι.Ο.ΑΣ. διοργάνωσε για 7η χρονιά την εκδήλωση «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» με περίπου 460 εθελοντές σε 39 νυχτερινά κέντρα, σε 21 πόλεις της Ελλάδας.

Η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο με τη βοήθεια και τη συμμετοχή των εθελοντών & συντονιστών του Ι.Ο.ΑΣ.

Περίπου 2.500 νέοι συμμετείχαν στην «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» και συμφώνησαν να φορέσουν ένα βραχιολάκι, σημάδι της δέσμευσής τους, να μην καταναλώσουν αλκοόλ.

«Αλκοόλ και οδήγηση» δεν πάνε μαζί

2.765 Επισκέψεις στο άρθρο (21/10/2013)

Από το Ι.Ο.ΑΣ. διοργανώθηκε στην Ελλάδα η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα», ταυτόχρονα με τις 27 χώρες της Ευρώπης στις 19 Οκτωβρίου, παρουσιάζοντας στους νέους ότι: Το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί.

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» διοργάνωσε για 7η χρονιά την εκδήλωση «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» στην Ελλάδα, ταυτόχρονα με τη μεγάλη διοργάνωση στις 27 χώρες της Ευρώπης, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με τους «Responsible Young Drivers» (RYD) του Βελγίου και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρουσιάζοντας στους νέους ότι το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε 39 νυχτερινά κέντρα και μπαράκια σε 21 πόλεις της Ελλάδας και το μήνυμα της βραδιάς ήταν: «Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας».

Στην Ελλάδα, περίπου 460 εθελοντές και στα 39 νυχτερινά κέντρα της Ελλάδας ήταν παρόντες κατά τη διάρκεια της βραδιάς για να παροτρύνουν τους νέους να μην καταναλώσουν αλκοόλ στην περίπτωση που αποτελούσαν τον «οδηγό της παρέας τους».

Περίπου 2.500 νέοι συμμετείχαν στη δράση και συμφώνησαν να φορέσουν ένα βραχιολάκι, σημάδι της δέσμευσής τους. Το 52% των συμμετεχόντων προέβησαν σε φιλικό αλκοτέστ, εκ των οποίων το 75% ήταν κάτω από το όριο που ορίζει ο ΚΟΚ, ενώ 1 στους 4 (Μ.Ο.) ήταν πάνω από το όριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στατιστικά της Τροχαίας για το έτος 2012, από το συνολικό αριθμό θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων, το 20,4% οφείλονταν στη μέθη, ενώ το ποσοστό αυτό το 2011 ήταν 21,1%.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η εν λόγω πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε από το Ι.Ο.ΑΣ. με τη συμβολή της Τροχαίας που διέθεσε τα αλκοολόμετρα και υποστηρίχθηκε από την Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών (ΕΝ.Ε.Α.Π) και το Σύνδεσμο Ελληνικών Αποσταγμάτων & Οινοπνευματωδών Ποτών (ΣΕΑΟΠ), ενώ καθοριστική για την επιτυχία της διοργάνωσης ήταν και η βοήθεια και ο ζήλος των εθελοντών & συντονιστών του Ι.Ο.ΑΣ. σε τοπικό επίπεδο.