Ανάκληση για 118.000 Plug-in υβριδικά του VW Group

Ανάκληση για 118.000 Plug-in υβριδικά του VW Group

9.257 Επισκέψεις στο άρθρο (1/4/2022)

Το VW Group ανακαλεί 118.000 Plug-in Hybrid αυτοκίνητα, επειδή υπάρχει κίνδυνος φωτιάς, σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.

Κίνδυνος φωτιάς για 118.000 PHEV του VW Group

Ο Όμιλος Volkswagen προχωρά στην ανάκληση 118.000 Plug-in υβριδικών οχημάτων της μάρκας Volkswagen σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού Auto Motor und Sport. Όπως αναφέρει το κείμενο του γνωστού περιοδικού αυτοκινήτου, υπάρχει πιθανότητα πυρκαγιάς, η οποία ενδέχεται να προκληθεί από βραχυκύκλωμα λόγω ελλιπούς μόνωσης της μπαταρίας υψηλής τάσης.

Αντίστοιχη δημοσίευση υπάρχει και από την γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία επικαλείται το υπουργείο Μεταφορών και Συγκοινωνιών της Γερμανίας, καθώς επίσης και μαρτυρίες από κατόχους Plug-in υβριδικών VW. Η Bild υποστηρίζει, λοιπόν, ότι η στερέωση του διακοσμητικού καλύμματος του κινητήρα είναι ανεπαρκής και έτσι, υπάρχει πιθανότητα αυτό το κάλυμμα να έρθει σε επαφή με πολύ ζεστά σημεία της μηχανής, με κίνδυνο ανάφλεξης του, που μπορεί να προκαλέσει φωτιά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα του γερμανικού ειδικού Τύπου, έχουν αναφερθεί και συνδεθεί 16 περιπτώσεις πυρκαγιάς σε μοντέλα Volkswagen στη Γερμανία.

Κλείνοντας, τα οχήματα της VW που επηρεάζονται από αυτή την ανάκληση είναι 42.571 στον κόσμο, εκ των οποίων τα 25.981 στη Γερμανία, παραγωγής από το 2019 έως και το 2022 και πιο συγκεκριμένα τα:

  • Golf e-Hybrid/GTE
  • Passat GTE
  • Tiguan e-Hybrid
  • Arteon PHEV
  • T7 e-Hybrid
Επιπλέον, από αυτή την ενέργεια επηρεάζονται και περίπου 24.400 Plug-in υβριδικά αυτοκίνητα της Audi (Α3 και Q3), ενώ αργότερα θα γίνουν ανακοινώσεις και για τις άλλες μάρκες του Ομίλου VW (SEAT και Skoda). Η ανάκληση έχει κωδικό αναφορά 93N4 για τον κατασκευαστή και 011696 για το υπουργείο Μεταφορών και Συγκοινωνιών της Γερμανίας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

peugeot
skoda