7 φωτογραφίες »

Το SEAT Ibiza στην έκδοση FR.

Ανανεωμένο SEAT Ibiza

25.227 Επισκέψεις στο άρθρο (15/4/2021)

H πρόταση της SEAT στην κατηγορία των μικρών, το Ibiza, ανανεώθηκε, λαμβάνοντας μικρές αλλά σαφείς αλλαγές στην εξωτερική του εμφάνιση και μεγαλύτερο τεχνολογικό εξοπλισμό.


Το πέμπτης γενιάς Ιbiza παρουσιάστηκε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια και τώρα είναι καιρός να ανανεωθεί με σκοπό να παραμείνει ανταγωνιστικό στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων πόλης που σημειώνει πολύ σημαντικές πωλήσεις στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

Στο αισθητικό κομμάτι δεν υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις, με την SEAT να προσφέρει τώρα LED τεχνολογία στα φώτα στον στάνταρ εξοπλισμό και full-LED φώτα που βελτιώνουν την ορατότητα στις πιο πλούσιες εκδόσεις. Βλέπουμε επίσης πως το όνομα του μοντέλου είναι γραμμένο «στο χέρι», όπως συμβαίνει και σε άλλα καινούρια μοντέλα της φίρμας, ενώ το έμβλημα της SEAT έχει φινίρισμα σε δύο τόνους χρωμίου τόσο στο μπροστινό όσο και στο πίσω πίσω μέρος. Ακόμα, η μάρκα προσφέρει τρία νέα σχέδια για τις ζάντες, με τα δύο από αυτά να αφορούν τους 17 ιντσών τροχούς και το ένα για όσους επιθυμούν να κινηθούν πάνω σε 18άρες ζάντες, ενώ η παλέτα χρωμάτων περιλαμβάνει πλέον δύο νέες αποχρώσεις του μπλε: Sapphire Blue και Asphalt Blue.

Ανοίγοντας την πόρτα του οδηγού, συναντούμε νέα μεγαλύτερη οθόνη για το σύστημα infotainment σε σχέση με πριν, με την στάνταρ να έχει μέγεθος 8,25 ίντσες και την προαιρετική 9,2 ίντσες. Σε κάθε περίπτωση, η μάρκα αναφέρει πως η νέα θέση που έχει στην καμπίνα επιτρέπει στον οδηγό να μην τραβά τα μάτια του από το οδόστρωμα και πως βελτιώνει την εργονομία της καμπίνας. Το παρών δίνει και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων Digital Cockpit των 10,25 ιντσών.

Οι αλλαγές ωστόσο δεν σταματούν εδώ καθώς η SEAT προσφέρει στο ανανεωμένο Ibiza ταμπλό από πιο μαλακό υλικό, νέας σχεδίασης τιμόνι τυλιγμένο σε Νappa (διαθέσιμο ως στάνταρ στις περισσότερες εκδόσεις), LED εσωτερικό φωτισμό σε πολλά χρώματα και νέας σχεδίασης αεραγωγούς.

Η παλέτα κινητήριων συνόλων αποτελείται από επιλογές βενζίνης από 80 έως 150 άλογα είτε με μηχανικό είτε με αυτόματο κιβώτιο DSG. Ο τρικύλινδρος ατμοσφαιρικός του 1,0 λίτρου αποδίδει 80 άλογα και 93 Νm ροπής και συνδυάζεται μόνο με μηχανικό κιβώτιο, ο 1.000άρης TSI διατίθεται σε έκδοση με 95 ίππους και μηχανικό κιβώτιο και 110 ίππους με χειροκίνητη ή αυτόματη DSG μετάδοση. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται ο 1.500άρης TSI των 150 ίππων, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε την TGI έκδοση των 90 PS με το φυσικό αέριο που προσφέρει μεγάλη αυτονομία.

Το ανανεωμένο SEAT Ibiza θα μπει σε παραγωγή μέσα στο καλοκαίρι στο εργοστάσιο του Martorell στην Βαρκελώνη.

PEIRAIOS LEASING
OPEL