2 φωτογραφίες »

Το εργοστάσιο που βρίσκεται στo Fremont στην κομητεία Alameda των ΗΠΑ.

Αντάρτικο της Tesla στο lockdown

1.749 Επισκέψεις στο άρθρο (12/5/2020)

Σε ανταρσία, με εντολή του αφεντικού της Elon Musk προχώρησε η Tesla, η οποία παρά το lockdown ξεκίνησε κανονικά την παραγωγή της στο εργοστάσιο που βρίσκεται στo Fremont στην κομητεία Alameda των ΗΠΑ.


Πριν από λίγες ημέρες ο Elon Musk σε συνέντευξή του σε podcast γνωστού stand-up κωμικού είχε χαρακτηρίσει φασιστικούς και αντισυνταγματικούς όλους τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας, προαναγγέλλοντας πως η Tesla δεν είχε πρόθεση να συμμορφωθεί με αυτούς.
 
Τελικά ο ισχυρός άντρας της αμερικανικής εταιρείας το είπε και το έκανε. Αυτό επιβεβαιώνεται από δύο εργαζόμενους της Tesla που μίλησαν σε ξένα μέσα και διατηρώντας την ανωνυμία τους αποκάλυψαν πως μέσα στο Σαββατοκύριακο που πέρασε κατασκευάστηκαν περίπου 200 Model Y και Model 3 στο εργοστάσιο της μάρκας που βρίσκεται στην κομητεία Alameda.
 
Να σημειωθεί πως η Alameda νωρίτερα είχε εξαγγείλει περιορισμούς και παύση εργασιών, όμως ο Musk με ανάρτησή του στο twitter στις 11 Μαΐου είπε πως το εργοστάσιο θα δουλέψει κανονικά. Παράλληλα είχε διαμηνύσει πως εκείνος θα βρίσκεται μαζί με τους εργαζομένους και σε περίπτωση που οι αστυνομικές αρχές προχωρούσαν σε συλλήψεις ζήτησε να είναι ο μοναδικός που θα συλληφθεί.
 
Από τη μεριά του το τμήμα Δημόσιας Υγείας της Alameda σε δήλωση του γνωστοποίησε πως έχει ζητήσει από Tesla να υποβάλει σχέδιο σχετικά με το πώς θα ανοίξει εκ νέου το εργοστάσιό της και πως μέχρι να συμβεί αυτό θα μπορεί να λειτουργεί αλλά με περιορισμένη παραγωγή. Παράλληλα το περασμένο Σάββατο αξιωματούχοι της κομητείας δήλωσαν ότι επικοινώνησαν άμεσα και συνεργάστηκαν στενά και χωρίς προβλήματα με την ομάδα της Tesla στο εργοστάσιο. Όμως η πλήρης επανεκκίνηση του εργοστασίου θα γίνονταν στις 18 Μαΐου.
 
Αυτό όπως φαίνεται δεν ήταν αρεστό από τον Musk, ο οποίος έβαλε μπρος τις μηχανές πολύ νωρίτερα. Τέλος το CNBC αναφέρει σχετικά πως η Tesla επικοινώνησε με τους υπαλλήλους την περασμένη Παρασκευή για να προγραμματίσει τις βάρδιες για το σαββατοκύριακο που πέρασε.
 
Κανονικό αντάρτικο δηλαδή από την Tesla. Δείτε την ανάρτηση του Musk.

test center
citroen