Το 2ης γενιάς C5 πουλήθηκε σε παραπάνω από 635.000 πελάτες κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 ετών.

Αντίο σε C5 και ανάρτηση για Citroen

7.067 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 6/6/2017

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, η Citroen φαίνεται να σταματά την παραγωγή του C5 στην Ευρώπη και την χρησιμοποίηση της γνωστής σε όλους μας υδροπνευματική ανάρτηση της. Δείτε περισσότερα.

 
Κάνοντας ντεμπούτο πριν από περίπου 10 χρόνια το Citroen C5 είναι ένα από τα παλιότερα μοντέλα στην ευρωπαϊκή αγορά με συνεχόμενη παρουσία στις αντιπροσωπείες. Το μοντέλο μετά από πολύ καιρό φαίνεται πως θα σταματήσει την παραγωγή του με το τελευταίο από αυτά να βγαίνει από την γραμμή παραγωγής στις εγκαταστάσεις του PSA Group στη Γαλλία.

Αυτή είναι και η τελευταία φορά που η γνωστή παλιά υδροπνευματική ανάρτηση της εταιρείας χρησιμοποιήθηκε σε κάποιο αυτοκίνητο καθώς φαίνεται ότι θα αντικατασταθεί αυτή η τεχνολογία λόγω του μεγάλου κόστους κατασκευής και της μικρής ζήτησης από τους πελάτες.

Το 2ης γενιάς C5 πουλήθηκε σε παραπάνω από 635.000 πελάτες κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 ετών με τα περισσότερα από αυτά να πωλούνται στην Ευρώπη. Περιέργως, το 2016, η Citroen παρέδωσε μόνο 10.000 C5 στη Γηραιά Ήπειρο.

Το τελευταίο C5 ήταν ένα station wagon καθώς η παραγωγή του sedan σταμάτησε πέρυσι. Η Citroen θα συνεχίζει να παράγει μια μοντέρνα εκδοχή του μοντέλου στην Κίνα με ανανεωμένη σχεδίαση και εσωτερικό λόγω της αποδοχής που τυγχάνει το μοντέλο στην κινέζικη αγορά.

Για την Ευρώπη, η Citroen δουλεύει πάνω σε ένα νέας γενιάς μοντέλο που λέγεται ότι θα φτάσει το νέο έτος και θα έχει τη μορφή μεγάλου hatchback. H ανάρτηση, από την άλλη πλευρά, θα αντικατασταθεί κάποια άλλη της γαλλικής εταιρείας.
 

Tags: CITROEN C5
 
  • St

    γιατί να την καταργήσουν μετα από τοσες δεκαετίες..άλλωστε υδροπνευματική= σιτροεν..για μένα θα ταίριαζε καλύτερα η υδροπνευματική στα DS, τι άλλο έχει για να ξεχωρίζει η εταιρία...από την πεζό;

      1