Υποχρεωτικές από 1η Οκτώβρη: Βάζω αλυσίδες ή χιονοκουβέρτες;

Υποχρεωτικές από 1η Οκτώβρη: Βάζω αλυσίδες ή χιονοκουβέρτες;

41.269 Επισκέψεις στο άρθρο (26/9/2022)

Από το νέο μήνα όλοι οι οδηγοί πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν στο πορτ μπαγκάζ τους αλυσίδες ή κουβέρτες χιονιού αλλά και να ξέρουν πως να το χρησιμοποιήσουν για να μην βρεθούν προ εκπλήξεων. Που διαφέρουν και ποια τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των δύο πιο δημοφιλών συστημάτων.

Υποχρεωτικά στο πορτ-μπαγκάζ από 1/10

Ο ισχυρός χιονιάς που έπληξε την χώρα στην αρχή του χρόνου και δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία με αποκορύφωμα τον εγκλωβισμό 100άδων οδηγών στους δρόμους της πρωτεύουσας και όχι μόνο, οδήγησε το Υπουργείο Μεταφορών να θεσπίσει υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονοκουβέρτες από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο, ή εναλλακτικά να «φορούν» χιονολάστιχα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Όπως γνωρίζουμε, ακόμη και τα καλύτερα ελαστικά γίνονται άχρηστα όταν το αυτοκίνητο κληθεί να κινηθεί πάνω σε χιονισμένο-παγωμένο οδικό δίκτυο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι οδηγοί πρέπει να έχουν μαζί τους κάποιο αντιολισθητικό σύστημα, ώστε να μπορέσει το αυτοκίνητο να έχει καλύτερη πρόσφυση στο οδόστρωμα αλλά και να μπορεί φυσικά να φρενάρει, αν χρειαστεί, πιο αποτελεσματικά. Τα δύο πιο γνωστά αντιολισθητικά συστήματα είναι οι αλυσίδες και οι χιονοκουβέρτες, με το καθένα να έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Πάμε να δούμε τι προσφέρει το κάθε σύστημα:

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Σχολιάστε
Mercedes
MERCEDESGLC