Χιονοκουβέρτες: Τοποθετούνται εύκολα, δεν κάνουν θόρυβο, δεν αντέχουν στην άσφαλτο

Χιονοκουβέρτες: Τοποθετούνται εύκολα, δεν κάνουν θόρυβο, δεν αντέχουν στην άσφαλτο

78.881 Επισκέψεις στο άρθρο

Οι κουβέρτες χιονιού δεν είναι τόσο γνωστές αλλά φαίνεται πως τα τελευταία χρόνια κερδίζουν έδαφος γιατί τοποθετούνται πιο εύκολα από τις αλυσίδες. Η κατασκευή τους είναι από ανθεκτικό ύφασμα ειδικά σχεδιασμένο για να αυξάνει την τριβή στο χιόνι και τον πάγο και να μην προκαλεί πολύ θόρυβο. Οι χιονοκουβέρτες είναι κυρίως κατάλληλες για αυτοκίνητα με μεγάλες ζάντες και χαμηλοπρόφιλα ελαστικά.


Όπως ήδη είπαμε η τοποθέτηση της χιονοκουβέρτας είναι πολύ εύκολη σε σχέση με αυτή των αντιολισθητικών αλυσίδων. Και πάλι όμως, θα πρέπει να δοκιμάζονται εκ των προτέρων, ώστε να υπάρχει η σχετική εξοικείωση με αυτές. Ας δούμε βήμα-βήμα την τοποθέτηση τους:
  1. Τοποθετούμε την υφασμάτινη αλυσίδα στην κορυφή του τροχού.
  2. Τραβάμε το κάλυμμα προς τα κάτω έτσι ώστε να το προσαρμόσουμε στη διάμετρο του τροχού.
  3. Τέλος, όταν το κάτω μέρος του ελαστικού που αγγίζει το πεζοδρόμιο δεν καλύπτεται από την χιονοκουβέρτα, μετακινούμε το όχημα προς τα εμπρός ή πίσω αντίστοιχα κι έτσι η διαδικασία ολοκληρώνεται σε 3 μόλις απλά βήματα.

Κουβέρτες χιονιού: Τα μειονεκτήματα

Οι κουβέρτες χιονιού έχουν το αρνητικό ότι σκίζονται εύκολα σε περίπτωση που χρησιμοποιηθούν εκτός πάγου ή χιονιού κι επομένως πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην χρήση. Είναι επίσης πιο ακριβές από τις αλυσίδες.

Σελίδα 1Βάζω αλυσίδες ή χιονοκουβέρτες;
Σελίδα 2Χιονοαλυσίδες: Αξιόπιστες, φθηνές αλλά θέλουν... τον τρόπο τους
Σελίδα 3Χιονοκουβέρτες: Τοποθετούνται εύκολα, δεν κάνουν θόρυβο, δεν αντέχουν στην άσφαλτο
EUROINS PASXA
KIA