• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

«Αδιαφορία» πολλών ιδιοκτητών οχημάτων για το ΚΤΕΟ, διαπιστώνεται από τους ελέγχους της Τροχαίας.

«Ανύπαρκτο» το ΚΤΕΟ για πολλά Ι.Χ.

Διαβάστηκε από 4352 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/5/2014

Στους τελευταίους έλεγχους της Τροχαίας διαπιστώθηκε ότι πολλά οχήματα δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ πρόσφατα, και επομένως η Κ.Ε.Κ τους δεν είναι σε ισχύ, ή οι ρύποι τους ξεπερνούν τα προβλεπόμενα όρια.

 
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Τροχαία και όπως είχαμε ενημερώσει και εμείς τις προηγούμενες μέρες, συνεχίζονται οι έλεγχοι σε Ι.Χ. του Νομού Αττικής με εντατικούς ρυθμούς, από τους οποίους (ελέγχους) διαπιστώνεται ότι πολλά οχήματα κυκλοφορούν ανασφάλιστα, ενώ ιδιαίτερα αυξημένος παρουσιάζεται και ο αριθμός Ι.Χ., που δεν έχουν (ή έχει λήξει) η κάρτα ελέγχου καυσαερίων (Κ.Ε.Κ.).

Πιο συγκεκριμένα, στα πάνω από 65.000 οχήματα που ελέχθησαν το τελευταίο διάστημα, διαπιστώθηκε ότι πλέον των 5.500 χιλ. Ι.Χ. δεν είχαν ανανεώσει την Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων τους, ενώ περισσότερα από 7.000 οχήματα είχαν Κ.Ε.Κ., αλλά τα καυσαέριά τους ξεπερνούσαν τα προβλεπόμενα όρια. Επίσης, 300 οχήματα βρέθηκαν να μην έχουν ασφάλιση.

Όπως επισημάνθηκε από τον υφυπουργό του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μ. Παπαδόπουλο, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, ενώ θα επεκταθούν και σε άλλες περιφέρειες της χώρας, όπως στις περιφέρειες Σερρών, Ιωαννίνων, Κοζάνης, Τρικάλων, Μαγνησίας, Λέσβου, Αιτωλοακαρνανίας, Κυκλάδων, Ηρακλείου, Έβρου, Αχαΐας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας, όπου και θα διατεθούν από το υπουργείο κινητές μονάδες ελέγχου καυσαερίων, προς διευκόλυνση των ελέγχων της Τροχαίας.

Tags: KTEO