Απέσυρε την αναβάθμιση για φουλ αυτόνομη οδήγηση η Tesla

Απέσυρε την αναβάθμιση για φουλ αυτόνομη οδήγηση η Tesla

1.820 Επισκέψεις στο άρθρο (25/10/2021)

Στην απόσυρσή της τελευταίας δοκιμαστικής αναβάθμισης του λογισμικού της αναγκάστηκε να προχωρήσει ο αμερικανικός κολοσσός, αφού διάφορα προβλήματα που δημιουργήθηκαν έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια των χρηστών.

Πριν μερικές μέρες, η Tesla ανακάλεσε την τελευταία δοκιμαστική ενημέρωση του λογισμικού της, που αναβάθμιζε την ημι-αυτόνομη οδήγηση του οχήματος σε πλήρως αυτόνομη. Λίγες ώρες μετά από την έναρξη χρήσης του Full Self-Driving (FSD), οι χρήστες του ανέφεραν αρκετά προβλήματα στην εταιρία, αρκετά για να προκαλέσουν ατυχήματα στους δρόμους.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ο Elon Musk παίρνει θέση

Για τον λόγο αυτό, όπως δηλώνει και ο Elon Musk, γυρνάνε πίσω στην προηγούμενη και αξιόπιστη έκδοση λογισμικού μέχρι να εξετάσουν πλήρως τα προβλήματα του FSD. Υπογραμμίζει πως η πλήρως αυτόνομη οδήγηση είναι σε δοκιμαστικά πλαίσια ακόμα, έχοντας αρκετά περιθώρια εξέλιξης, αν και είναι δύσκολο να προσομοιώσουν όλες της συνθήκες οδήγησης, περιβάλλοντος και οχήματος, σε ένα τέτοιο λογισμικό.

Φρενάρει μόνο του χωρίς την θέλησή σου

Οι χρήστες του νέου λογισμικού ανέφεραν προβλήματα σχετικά με την εμφάνιση προειδοποιητικών ενδείξεων του αυτοκινήτου σε καταστάσεις που δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος. Σε μερικές περιπτώσεις τα φρένα ενεργοποιούνταν αυτόματα χωρίς την θέληση του οδηγού, ενώ παρατηρήθηκαν και θέματα σε αριστερές στροφές που ακολουθούσαν μετά από φανάρι δρόμου.

Θολό το τοπίο για την εξέλιξη του λογισμικού

Οι πληροφορίες για το πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο για δοκιμή το FSD, είναι ακόμα άγνωστες, με το «αφεντικό» της Tesla να μην έχει δηλώσει τίποτα στα κοινωνικά δίκτυα όπως συνηθίζει.

Αργεί ακόμα η αυτόνομη οδήγηση της Tesla!
-Η Tesla πήρε πίσω άρον-άρον την δοκιμαστική αναβάθμιση του λογισμικού.
-Οι χρήστες ανέφεραν τρομακτικά προβλήματα που έβαζαν σε κίνδυνο την ασφάλειά τους!
-Χλωμή παραμένει ακόμα η πραγματοποίηση της αυτόνομης οδήγησης.
Μήπως είναι «μούφα» η αυτόνομη οδήγηση; Πιστεύεις είναι πλήγμα για την Tesla ένα τέτοιο στραβοπάτημα ή κάπως θα βρει να τα μπαλώσει ο Elon Musk;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
4green