Η Haas έγινε η πρώτη ομάδα που αποκάλυψε εικόνες του νέου της μονοθεσίου, με το οποίο θα αγωνιστεί τη σεζόν του 2018 στο πρωτάθλημα της Formula 1.

Το VF-18 το οποίο θα πάρει ισχύ από τον κινητήρα της Ferrari, είναι μια εξέλιξη του περσινούVF-17.

Αποκάλυψε το νέο μονοθέσιο η Haas

1.835 Επισκέψεις στο άρθρο (15/2/2018)

Η Haas έγινε η πρώτη ομάδα που αποκάλυψε εικόνες του νέου της μονοθεσίου, με το οποίο θα αγωνιστεί τη σεζόν του 2018 στο πρωτάθλημα της Formula 1.

Το VF-18 το οποίο θα πάρει ισχύ από τον κινητήρα της Ferrari, είναι μια εξέλιξη του περσινούVF-17, με την πιο εμφανή αλλαγή να έχει να κάνει με την προσθήκη του halo, που βρίσκεται τοποθετημένο λίγο πριν τη θέση του οδηγού.
 
Σύμφωνα με τις αναφορές της ομάδας, το επίκεντρο των νέων στοιχείων είχε να κάνει με την βελτίωση της αεροδυναμικής και του συστήματος διεύθυνσης, ενώ μεγάλη προσπάθεια έγινε και για την μείωση του βάρους, καθώς η ύπαρξη του Halo θα αύξανε μοιραία τα κιλά.
 
Μιλώντας στα διεθνή μέσα ο ιδιοκτήτης της ομάδας Gene Haas, δήλωσε: «Προσπαθούμε να βελτιώσουμε όλες μας τις αδυναμίες, έτσι ώστε να μειωθεί το χάσμα που έχουμε με τις κορυφαίες ομάδες», ενώ στη συνέχεια ον λόγο πήρε ο επικεφαλής Gunther Steiner αναφέροντας:
«Στο αυτοκίνητο δεν υπήρχαν μεγάλες αλλαγές πέραν του Halo, το οποίο για να τοποθετηθεί και να είναι σωστά λειτουργικό χρειάστηκε οι σχεδιαστές να εργαστούν σκληρά για να τροποποιήσουν το σασί, έτσι ώστε να αντέξει στις πιέσεις που ασκούνται στη διάρκεια των αγώνων».
 
Τέλος Steiner πιστεύει ότι η Haas μπορεί να σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών εάν μάθει να παίρνει περισσότερα από το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια των  αγώνων και τον δοκιμών κάτι το οποίο ανέφερε ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του: «Το αυτοκίνητό του 2017 ήταν στην πραγματικότητα αρκετά καλό, αλλά δεν πήραμε πάντα το καλύτερο από αυτό, και αυτό θέλαμε να αλλάξουμε το 2018, γι αυτό πήραμε το νέο μονοθέσιο όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ και να κατανείμουμε το βάρος σύμφωνα με τα δικά μας θέλω».

NEO PROACE
NISSAN