• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Μετά από την πρόγευση του teaser, η Mercedes προχώρησε στην πλήρη αποκάλυψη της ανανεωμένης εκδοχής της CLS.

Πάνω από την κεντρική κονσόλα, έχει τοποθετηθεί μια νέα 8ιντση έγχρωμη οθόνη αφής, η οποία συνδυάζεται με τα συστήματα infotainment Audio 20 CD ή COMAND Online. Νέα είναι η σχεδίαση και του τιμονιού.

Oι εκδόσεις AMG της Mercedes CLS διαθέτουν ένα V8 bi-turbo σύνολο 5,5 λτ., το οποίο αποδίδει 557 PS και 720 Nm ή 585 PS και 800 Nm στην έκδοση S-Model.

Η Mercedes CLS Shooting Break προσφέρει μεγαλύτερη ευχρηστία από την έκδοση Coupe, χάρη στο διευρυμένο πορτμπαγκάζ, η χωρητικότητα του οποίου ανέρχεται μέχρι τα 1.550 λτ.

H CLS 500 διαθέτει ένα Euro6 V8 μοτέρ 4,7 λτ., το οποίο αποδίδει 408 PS και 600 Nm.

5 χρώματα, 6 διάκοσμοι και νέες επιλογές σε δερμάτινες επενδύσεις, είναι διαθέσιμα, με τις επιλογές εξατομίκευσης του εσωτερικού να είναι περισσότερες από ποτέ.

Όλοι οι κινητήρες (βενζίνης και πετρελαίου) της ανανεωμένης γκάμας της Mercedes CLS είναι πλέον προδιαγραφών Euro 6.

Φυσικά, το παρόν στην ανανέωση έδωσε και η Shooting Break έκδοση της Mercedes CLS.

Κάθε φωτιστικό σώμα διαθέτει 24 αυτόνομους λαμπτήρες LED, ενώ μέσω κάμερας και 4 μονάδων ελέγχου, τα φώτα ρυθμίζονται 100 φορές το δευτερόλεπτο.

Αποκάλυψη της ανανεωμένης Mercedes CLS

6.780 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/6/2014

Εστιάζοντας στα φωτιστικά σώματα MULTIBEAM LED, στους Euro6 κινητήρες, στο νέο αυτόματο κιβώτιο 9G-TRONIC και στα αναβαθμισμένα συστήματα ασφάλειας, παρουσιάστηκε η ανανεωμένη Mercedes CLS.

 
Το βασικό highlight της ανανεωμένης εκδοχής της CLS είναι τα φωτιστικά σώματα MULTIBEAM LED, για τα οποία σας μιλήσαμε εκτενώς εχθές, όταν η Mercedes έδωσε στη δημοσιότητα την 1η teaser εικόνα του ανανεωμένου μοντέλου της. Υπενθυμίζουμε πως κάθε φωτιστικό σώμα διαθέτει 24 λαμπτήρες LED, καθένας από τους οποίους ελέγχεται ηλεκτρονικά και αυτόνομα. Μέσω κάμερας και 4 μονάδων ελέγχου, τα φώτα ρυθμίζονται 100 φορές το δευτερόλεπτο, με το σύστημα να ανιχνεύει τα αντιθέτως ερχόμενα οχήμα, προσαρμόζοντας τη φωτεινότητα ώστε να μην τυφλώνονται. Επιπλέον, αντιλαμβάνεται από πριν τις στροφές και τις φωτίζει πριν το όχημα στρίψει, ενώ μόλις το σύστημα πλοήγησης «δει» πλατείες, οι προβολείς προσαρμόζονται σχετικά.

Euro6 γκάμα κινητήρων
Όλοι οι κινητήρες (βενζίνης και πετρελαίου) της ανανεωμένης γκάμας της Mercedes CLS είναι πλέον προδιαγραφών Euro 6. Αναλυτικά, οι εκδόσεις πετρελαίου είναι οι εξής:
CLS 220 BlueTEC: 4κύλινδρος diesel 2,1 λτ. (170 PS, 400 Nm)
CLS 250 BlueTEC: 4κύλινδρος diesel 2,1 λτ. (204 PS, 500 Nm)
CLS 350 BlueTEC: V6 diesel 3,0 λτ. (258 PS, 620 Nm)
Σε ό,τι αφορά στις εκδόσεις βενζίνης, έχουμε την προσθήκη στη γκάμα μιας νέας έκδοσης, της CLS 400, η οποία αντικαθιστά την CLS 350 CGI. Διαθέτει ένα V6 bi-turbo μοτέρ βενζίνης 3,5 λτ., του οποίου η απόδοση είναι 333 PS (+26 PS) και 480 Nm (+110 Nm). Πιο πάνω στη γκάμα, τοποθετείται η CLS 500, της οποίας το V8 μοτέρ των 4,7 λτ. αποδίδει 408 PS και 600 Nm. Στην κορυφή τοποθετούνται οι εκδόσεις AMG, των οποίων το V8 bi-turbo σύνολο των 5,5 λτ. αποδίδει 557 PS και 720 Nm ή 585 PS και 800 Nm στην έκδοση S-Model.

Νέο αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων
Ντεμπούτο κάνει και το αυτόματο κιβώτιο 9G-TRONIC, το οποίο διαθέτει υδροδυναμικό μετατροπέα ροπής. Το νέο 9άρι αυτόματο κιβώτιο της Mercedes θα μπορεί να τοποθετηθεί στις CLS 220 BlueTEC, CLS 250 BlueTEC, CLS 350 BlueTEC και CLS 500. Οι Γερμανοί υπόσχονται πως το νέο τους κιβώτιο ρίχνει την κατανάλωση, ενώ βελτιώνει στην άνεση και το χειρισμό.

Εσωτερικό
Στη μέση του ταμπλό, πάνω από την κεντρική κονσόλα, έχει τοποθετηθεί μια νέα 8ιντση έγχρωμη οθόνη αφής, η οποία συνδυάζεται με τα συστήματα infotainment Audio 20 CD ή COMAND Online. Αλλα νέα χαρακτηριστικά της καμπίνας είναι το ανασχεδιασμένο 3άκτινο σπορ τιμόνι και η νέα διάταξη ορισμένων χειριστηρίων της κεντρικής κονσόλας. 5 χρώματα, 6 διάκοσμοι και νέες επιλογές σε δερμάτινες επενδύσεις, είναι διαθέσιμα, με τις επιλογές εξατομίκευσης του εσωτερικού να είναι περισσότερες από ποτέ.

Νέα συστήματα ασφάλειας
Πλήθος νέων και αναβαθμισμένων συστημάτων θα συνοδεύουν τον εξοπλισμό της ανανεωμένης CLS. Από την S-Class έχουν προέλθει τα DISTRONIC PLUS με Steering Assist και Stop&Go Pilot, BAS PLUS με Cross-Traffic Assist, PRE-SAFE Brake με ανίχνευση πεζού, PRE-SAFE PLUS, Active Blind Spot Assist, Active Lane Keeping Assist, Traffic Sign Assist, Active Parking Assist με PARKTRONIC που διαθέτει κάμερα 360°.