Πόσο ασφαλή είναι στην πραγματικότητα τα καθίσματα των σύγχρονων αυτοκινήτων για τους επιβάτες;

Πόσο ασφαλή είναι στην πραγματικότητα τα καθίσματα των σύγχρονων αυτοκινήτων για τους επιβάτες;

Ασφάλεια καθισμάτων

2.162 Επισκέψεις στο άρθρο (27/6/2016)

Πολλοί ερευνητές ανά τον κόσμο κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια των επιβατών και παιδιών, εξαιτίας του λάθος σχεδιασμού πολλών καθισμάτων αυτοκινήτων ακόμα και σύγχρονων.

Σύμφωνα με μελέτες του Κέντρου Οδικής Ασφάλειας NHTSA της Αμερικής, παρατηρήθηκε, πως τα παιδιά που τοποθετούνται συχνά πίσω από τα μπροστινά καθίσματα, έχουν μεγάλες πιθανότητες τραυματισμού ακόμα και θανάσιμου.
Ο φορέας NHTSA, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια των επιβατών, μετά από σωρεία παρατηρήσεων από κανονικά ατυχήματα, κατά τα οποία τα εμπρός καθίσματα και οι πλάτη τους, κατέρρεε ύστερα από σφοδρή σύγκρουση. Αυτό είχε σαν συνέπεια, τα παιδιά που βρίσκονταν κανονικά δεμένα με ζώνες ασφαλείας ή και παιδικά καθίσματα, να δέχονται ένα ισχυρό χτύπημα και να εγκλωβίζονται, από τις πλάτες των εμπρός καθισμάτων που κατέρρεαν, εξαιτίας της τεράστιας δύναμης που δέχονταν από τα σώματα των εμπρός ενήλικων γονιών τους. Παρόμοια συμβάντα βέβαια έχουν παρατηρηθεί και σε άλλες χώρες εκτός της αμερικανικής ηπείρου.
Μήπως τελικά, στα ήδη υπάρχοντα τεστ αντοχής των εμπρός καθισμάτων με μικρή ταχύτητα πρέπει να δοθεί καλύτερη προσοχή ή και τροποποίηση των δοκιμών; Μήπως επίσης πρέπει και οι ίδιες οι αυτοκινητοβιομηχανίες, να δώσουν πολύ μεγαλύτερη προσοχή στην αντοχή των σκελετών των καθισμάτων τους, παρά τόση μεγάλη προσοχή στην εμφάνιση και το στυλ τους;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

NEO TRAFIC
skoda