Audi: Επενδύει 300 εκατ. στην κατασκευή ηλεκτρικών μοτέρ

Audi: Επενδύει 300 εκατ. στην κατασκευή ηλεκτρικών μοτέρ

1.661 Επισκέψεις στο άρθρο (24/6/2022)

Η Audi θα επενδύσει ένα μεγάλο ποσό στην κατασκευή ηλεκτρικών μοτέρ στο εργοστάσιό της στην Ουγγαρία.

Πολλά τα λεφτά!

Να επενδύσει 301 εκατομμύρια ευρώ στο εργοστάσιό της στο Gyor της Ουγγαρίας για να αυξήσει την παραγωγή ηλεκτρικών μοτέρ αποφάσισε η Audi.

H επένδυση της Audi επιβεβαιώθηκε από τον υπουργό Εμπορίου της Ουγγαρίας, κ. Péter Szijjártó. Αν και δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες, ο Szijjártó επιβεβαίωσε πως η Audi θα λάβει 21 εκατομμύρια ευρώ ως κρατική βοήθεια για να επεκτείνει το εργοστάσιό της. Αυτή η επέκταση θα δώσει την δυνατότητα στην Audi να προσθέσει ακόμη 500 θέσεις εργασίας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

To 2025 ξεκινάει η παραγωγή

Η Audi κατασκευάσει ηλεκτρικά μοτέρ στην Ουγγαρία από το 2018 και αποτελεί έναν σημαντικό πόλο παραγωγής για την γερμανική εταιρεία. Η Audi παρήγαγε 171.000 οχήματα στην Ουγγαρία το 2021 και απασχολεί 13.000 ανθρώπους. Τα ηλεκτρικά μοτέρ που θα συναρμολογούνται στο εργοστάσιο θα χρησιμοποιηθούν για όλα τα μοντέλα του ομίλου Volkswagen. Η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2025.

Ηλεκτρικό το μέλλον ολόκληρου του VW Group

Είναι ενδιαφέρον ότι η Volkswagen έχει ήδη χαρτογραφήσει το μέλλον της. Στα μέσα του 2021, ο όμιλος αποκάλυψε ότι θα καταργήσει σταδιακά όλες τις πλατφόρμες για οχήματα εσωτερικής καύσης κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας και θα ενοποιήσει τις δύο υπάρχουσες πλατφόρμες για ηλεκτρικά, τις MEB και PPE, σε μια ενιαία πλατφόρμα που θα ονομάζεται Scalable Systems Platform (SSP). Το πρώτο όχημα που θα χρησιμοποιήσει αυτή την πλατφόρμα θα είναι ο διάδοχος του τωρινού Audi A8.

Πολλά τα λεφτά!
- Η Audi θα πάρει 21 εκατ. ευρώ από το κράτος
- Δημιουργούνται 500 νέες θέσεις εργασίας
- Ηλεκτρικό το μέλλον ολόκληρου του VW Group
Θα δούμε ξανά στην Ελλάδα κάποιο σημαντικό εργοστάσιο αυτοκινήτων; Εσύ τι λες;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
NISSAN