3 φωτογραφίες »

To νέο Audi e-tron GT.

Αudi: «Πιο μικρή στο μέλλον η αυτονομία των ηλεκτρικών»

2.864 Επισκέψεις στο άρθρο (16/2/2021)

Ο CEO της Audi, Markus Duesmann, δήλωσε πως οι εταιρείες δεν θα συνεχίσουν να εξοπλίζουν τα ηλεκτρικά τους μοντέλα με τεράστιες μπαταρίες που θα προσφέρουν εκατοντάδες χιλιόμετρα αυτονομίας. Πού ποντάρουν για την επιτυχία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων;


Ένα από τα μειονεκτήματα που έχουν τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ότι εξοπλίζονται με μεγάλες μπαταρίες που αυξάνουν το βάρος τους, ώστε να προσφέρουν αρκετά χιλιόμετρα αυτονομίας στους ιδιοκτήτες τους.

Ο CEO της Audi, o Μarkus Duesmann πάντως ανέφερε πως στο μέλλον, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα προσφέρουν λιγότερη αυτονομία και θα έχουν μικρότερες μπαταρίες γιατί οι εταιρείες θα έχουν ένα άλλο άσο στο μανίκι τους. Ο Duesmann δήλωσε σχετικά: «To να τοποθετείς τεράστιες εμπειρίες για χιλιάδες χιλιόμετρα δεν θα συνεχιστεί. Στο μέλλον, η αυτονομία τους θα μειωθεί γιατί οι υποδομές θα είναι καλύτερες και οι πελάτες θα συνηθίσουν πως πρέπει να φορτίζουν τα αυτοκίνητά τους».

Ο ίδιος συνέχισε θέλοντας να εξηγήσει καλύτερα τι εννοεί: «Σήμερα πηγαίνεις στο βενζινάδικο και ανεφοδιάζεις το αυτοκίνητό σου και είναι πολύ φυσικό. Με τα ηλεκτρικά δεν είναι τόσο συνηθισμένο, πρέπει να προσαρμοστείς λίγο. Όταν το κάνεις, νομίζω πως οι μπαταρίες θα γίνουν μικρότερες γιατί κάνουν τα αυτοκίνητα πολύ βαριά και πολύ ακριβά χωρίς να χρειάζεται. Και πολύ μεγάλα επίσης!».

Τέλος, ο CEO της Audi υποσχέθηκε πως τα αμιγώς ηλεκτρικά της Audi δεν θα βασίζονται σε πλατφόρμες που έχουν σχεδιαστεί για αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Tρανή απόδειξη είναι το νέο Audi e-tron GT, το ολοκαίνουριο ηλεκτρικό τετράθυρο coupe της φίρμας που αποδίδει έως και 646 άλογα.
 

peugeot
skoda