Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημο.

Αυτά είναι τα μπόνους για αγορά ηλεκτρικού

27.067 Επισκέψεις στο άρθρο (3/6/2020)

Έως και τις 5.500 ευρώ θα μπορεί να φτάσει το ποσό της επιδότησης που σκοπεύει να παραχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση στους ιδιώτες για την αγορά ηλεκτρικού Ι.Χ. Όλα αυτά όντας μέρος ενός ευρύτερου πακέτου κινήτρων που περιλαμβάνει επαγγελματίες και εταιρείες.


Η ελληνική κυβέρνηση είναι γνωστό πως προτίθεται να δώσει κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών Ι.Χ. και εν γένει «πράσινων» οχημάτων. Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημο σύμφωνα με όσα αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση του «βήματος» η επιδότηση θα μπορεί να φτάσει έως και τις 5.500 ευρώ και δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί την ερχόμενη Παρασκευή, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.
 
Συγκεκριμένα το ποσό αυτό αναλύεται ως 4.500 ευρώ για την απόκτηση ηλεκτρικού I.X. ενώ αυτοί που επιθυμούν να αποσύρουν το παλιό τους αυτοκίνητο θα πριμοδοτούνται με 1.000 ευρώ επιπλέον. Τα μπόνους δεν σταματούν εκεί καθώς λέγεται πως θα υπάρχει έξτρα μπόνους 500 ευρώ για εγκατάσταση επιτοίχιου φορτιστή (wallbox).
 
Σύμφωνα με την προαναφερόμενη πηγή, οι προωθούμενες ρυθμίσεις, εκτός από φυσικά πρόσωπα περιλαμβάνουν επιδοτήσεις και για εταιρείες και ταξί. 
 
Σε ότι αφορά τους ιδιοκτήτες ταξί, για αγορά αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος θα επιδοτούνται με 7.500 ευρώ και για υβριδικό 5.500 ευρώ, ενώ με απόσυρση του παλιού τους ταξί θα μπορούν να ωφεληθούν με άλλα 2.500 ευρώ. Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, θα επιτρέπεται να αποκτήσουν έως τρία ηλεκτρικά επιβατικά οχήματα, ή ελαφρά φορτηγά, με επιδότηση 4.500 ευρώ και υβριδικά ελαφρά φορτηγά με μπόνους 3.500 ευρώ.

Hyundai
OPEL