Αυτοκίνητο πέρασε επιτυχώς δοκιμή πρόσκρουσης χωρίς αερόσακους!

Αυτοκίνητο πέρασε επιτυχώς δοκιμή πρόσκρουσης χωρίς αερόσακους!

2.771 Επισκέψεις στο άρθρο (17/6/2022)

Το 004S supercar της Scuderia Cameron Glickenhaus έγινε το πρώτο αυτοκίνητο που κατάφερε να περάσει επιτυχώς το τεστ της πλαγιομετωπικής σύγκρουσης με 51 χλμ./ώρα, χωρίς την βοήθεια αερόσακων.

Λέτε οι αερόσακοι να γίνουν περιττοί στο μέλλον;

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι πιο ασφαλή από ποτέ καθώς εξοπλίζονται με μια μεγάλη σουίτα από συστήματα ασφαλείας που εξασφαλίζουν το «ζην» των επιβατών σε περίπτωση ατυχήματος. Ωστόσο τώρα, μια εταιρεία με όνομα Scuderia Cameron Glickenhaus κάνει το επόμενο βήμα καθώς το SCG 004S supercar που έχει κατασκευάσει, μπορεί να περάσει τις πλαγιομετωπικές δοκιμές πρόσκρουσης χωρίς την βοήθεια αερόσακων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Πέρασε επιτυχώς από πλαγιομετωπική σύγκρουση με 51 χλμ./ώρα.

Το εν λόγω τεστ προσομοιάζει την σύγκρουση ενός οχήματος στο πλαινό μέρος του υπό δοκιμή αυτοκινήτου με 51 χλμ./ώρα. Το «όχημα», όπως μπορείτε να δείτε στο video, φέρει πάνω του μια μπάρα που παραμορφώνεται, ώστε να προσομοιώνονται όσο το δυνατόν καλύτερα οι συνθήκες μιας πραγματικής σύγκρουσης. Όπως αναφέραμε πιο πάνω, το 004S πέρασε το τεστ χωρίς την βοήθεια αερόσακων, πράγμα εντυπωσιακό για οποιαδήποτε εταιρεία, πόσο μάλλον για μια μικρή φίρμα όπως η Scuderia Cameron Glickenhaus.

Έγραψε ιστορία η Scuderia Cameron Glickenhaus

Το τεστ που προσομοιάζει μια πλαγιομετωπική σύγκρουση είναι ακόμη πιο απαιτητικό καθώς, σε αντίθεση με την μετωπική, όπου το μηχανοστάσιο προσφέρει την δυνατότητα να μετριαστεί η σφοδρότητα μιας σύγκρουσης προς την καμπίνα των επιβατών, το πλαϊνό μέρος πρέπει να μπορεί να απορροφήσει σε μεγάλο βαθμό τις δυνάμεις που δημιουργούνται από την σύγκρουση για να κρατήσει ασφαλείς τους επιβάτες.

Η Scuderia Cameron Glickenhaus θεωρεί πως είναι η μόνη εταιρεία στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας που πέρασε επιτυχώς το συγκεκριμένο τεστ χωρίς την βοήθεια των αερόσακων. Το αυτοκίνητο είναι φυσικά πολύ παραμορφωμένο αλλά αυτή είναι ακριβώς η ουσία. Το αμάξωμα είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να κρατά τον χώρο των επιβατών άθικτο.


Γράφτηκε ιστορία!
- Δεν χρειάστηκε αερόσακους για να περάσει σκληρό τεστ πρόσκρουσης
- Πρώτη φορά στην ιστορία της αυτοκίνησης
- Το αυτοκίνητο που τα κατάφερε είναι το 004S supercar της Scuderia Cameron Glickenhaus
Λέτε στο μέλλον να δούμε αυτοκίνητα χωρίς αερόσακους;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
vw