Premium ηλεκτρικά SUV: Γερμανία Vs Ιαπωνία
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Premium ηλεκτρικά SUV: Γερμανία Vs Ιαπωνία

32.754 Επισκέψεις στο άρθρο (20/9/2021)

Από την μία έχουν μπαταρίες για να κινηθούν που σημαίνει ότι είναι ιδανικά στην πόλη, από την άλλη είναι SUV άρα ιδανικά για να βγεις έξω από τα όρια της ασφάλτου; Μήπως τα ηλεκτρικά SUV έχουν να προτείνουν κάτι διαφορετικό; Συγκρίνουμε 3 premium προτάσεις.

Με αλφαβητική σειρά, Audi Q4 e-tron 40, Lexus UX 300e, Mercedes EQA 250: Τρία SUV, που εκτός από τη δεδομένη πολυτέλεια που υπόσχεται η μάρκα του καθενός μοιάζουν και στο ότι κινούνται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια. Δεν  διαθέτουν κινητήρα εσωτερικής καύσης και χρειάζονται φόρτιση, άρα η αυτονομία παίζει σημαντικό ρόλο. Εσύ τι λες; Audi Q4 e-tron με μεγάλη αυτονομία (και βάρος λόγω μπαταρίας) και μεγάλη απόσταση από το έδαφος, Lexus UX 300e με top εγγύηση για την μπαταρία (11 χρόνια ή 1 εκατ. χλμ.) και τοπ επιδόσεις με μικρότερη αυτονομία ή ηλεκτρικό «αστέρι» Mercedes EQA 250 με την καλύτερη ροπή και σύστημα infotainment που του μιλάς και εκτελεί τις λειτουργίες που του ζητάς;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Πόσο νόημα έχουν τα ηλεκτρικά SUV, αφού αν πας σε ένα δασικό δρόμο δε θα βρεις σημείο φόρτισης; Ή έχουν γιατί πόσες φορές θα βγεις off road, άρα αποτελούν την ιδανική πρόταση γιατί είναι σούπερ στην πόλη και ταυτόχρονα αυτό που ζητούν όλοι, δηλαδή SUV; Και ακόμη, Ιαπωνία ή Γερμανία; Τα συγκρίνουμε παρακάτω και βρίσκουμε τα υπέρ και κατά του κάθε μοντέλου.
 
Εμφάνιση: Ξεχωρίζει το Lexus
Σχεδιαστικά, το UX 300e στηρίζεται πάνω στις έντονες ακμές, στοιχείo που «αγαπά» η Lexus και μέσω αυτών διαμορφώνει τη δυναμική, αλλά και ξεχωριστή αισθητική του. Η Μercedes EQA 250 από την άλλη είναι η πιο compact σε μήκος και δείχνει αμέσως την προτίμηση των καμπύλων γραμμών δίνοντας έμφαση στη γοητεία και στην κομψότητα, ενώ τέλος το Audi Q4 κάνει μπαμ από μακριά πως είναι ένα Audi. Είναι εντυπωσιακό, οι γραμμές του έχουν μια ξεχωριστή αρμονία και -όπως τα άλλα δύο- διαθέτει στοιχεία που δηλώνουν το μη συμβατικό σύστημα κίνησής του.

Κινητήρες, εσωτερικό-χώροι

Οδική συμπεριφορά & η γνώμη μας

Μετρήσεις & τεχνικά χαρακτηριστικά

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto