• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ο 2λιτρος turbo κινητήρας έχει πολιτισμένη λειτουργία, είναι δυνατός και σε συνδυασμό με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο, παρέχει γρήγορες επιδόσεις.

Κινητήρας-Κιβώτιο: Ισχυρό μοτέρ με κορυφαίο αυτόματο κιβώτιο

18.076 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/4/2014

Όπως και στην BMW 428i Coupe, έτσι και στην Cabrio, ο κινητήρας που βρίσκεται κάτω από το μπροστινό καπό είναι ένας 2λιτρος βενζινοκινητήρας με άμεσο ψεκασμό και διπλά VANOS (μεταβλητός χρονισμός βάσης εκκεντροφόρων), αλλά και μεταβλητό βύθισμα βαλβίδων Valvetronic. 
Η ισχύς του κινητήρα αυτού φθάνει τα 245 άλογα και η ροπή τα 350 Nm διαθέσιμα μόλις από τις 1.250 σ.α.λ. Στην πράξη, το μοτέρ δείχνει τις αρετές του με το ξεκίνημα, παρέχοντας πολύ καλό και μεστό τράβηγμα, αλλά και γρήγορες επιδόσεις παρότι λόγω του αυξημένου βάρους, το 0-100  χλμ./ώρα απαιτεί λίγο πάνω από μισό δευτερόλεπτο για να ολοκληρωθεί σε σχέση με την κλειστή 428i (6,4 δλ. έναντι 5,8 δλ.). 
Το κιβώτιο από την πλευρά του, είναι το προαιρετικό αυτόματο 8άρι Steptronic, που εμφανίζει υποδειγματική λειτουργία με άμεσες αλλαγές σχέσεων και γρήγορα ανεβο-κατεβάσματα στις εντολές του οδηγού, είτε μέσω του επιλογέα, είτε μέσω των paddles πίσω από το τιμόνι.