Τιμές Αυτοκινήτων ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing Ηλεκτρικά & Φόρτιση
Νέες Μάρκες στην Ελλάδα
LIVE: κίνηση στους δρόμους

WRC Rally Χιλής: Νίκη Solberg, 10ος τίτλος για την Toyota!

(14/9/2026)
WRC Rally Χιλής: Νίκη Solberg, 10ος τίτλος για την Toyota!
4 Φωτογραφίες »

Ο Oliver Solberg κέρδισε το Rally Χιλής BioBio, ενώ η Toyota κατέκτησε τον 10ο τίτλο κατασκευαστών στο WRC. Στους -21 βαθμούς ο Solberg από τον Evans στο πρωτάθλημα.

autotriti team

Ο Oliver Solberg πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη στο Rally Χιλής, ενώ η Toyota Gazoo Racing εξασφάλισε για έκτη συνεχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα κατασκευαστών στο WRC, φτάνοντας συνολικά τους 10 τίτλους. Ο Solberg επικράτησε του Sebastien Ogier με διαφορά 16,6 δλ., ενώ ο Adrien Fourmaux συμπλήρωσε το βάθρο για τη Hyundai, 33,3 δλ. πίσω από τον νικητή.
 

Solberg: Τρίτη νίκη στο WRC και δεύτερη μέσα στο 2026

Ο 24χρονος οδηγός πήρε την πρωτοπορία από την πρώτη ειδική της Παρασκευής και, με εξαίρεση ένα σύντομο πέρασμα του Elfyn Evans στην κορυφή μετά την SS2, είχε τα ηνία του αγώνα μέχρι το τέλος. Η νίκη στη Χιλή ήταν η τρίτη της καριέρας του στο WRC και η δεύτερη μέσα στο 2026, μετά την επικράτησή του στο Rallye Monte-Carlo. Παράλληλα, αποτελεί συνέχεια της περσινής νίκης του στην Εσθονία, στο ντεμπούτο του με Toyota Rally1.

Ο Solberg ξεκίνησε την Κυριακή με διαφορά 19,1 δλ. από τον Evans, όμως ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας μείωσε την απόσταση στα 13,2 δλ. κερδίζοντας την Carampangue. Ο Solberg απάντησε αμέσως, όπου παρά τη ζημιά στο δεξί πίσω ελαστικό κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο και να αυξήσει ξανά το προβάδισμά του στα 14,5 δλ..

Στην προτελευταία ειδική, όμως, όλα άλλαξαν. Ο Evans αναγκάστηκε να σταματήσει για να αλλάξει τροχό, χάνοντας περισσότερα από δύο λεπτά και έπεσε από τη δεύτερη στην πέμπτη θέση. Ο Ogier πέρασε δεύτερος, ο Fourmaux τρίτος και ο Solberg πήγε στο Wolf Power Stage με προβάδισμα 13,3 δλ.. Ο οδηγός της Toyota δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης καθώς ήταν ξανά ταχύτερος, κατά 0,5 δλ. από τον Evans, και σφράγισε τη νίκη.

Η Toyota έφτασε τους 10 τίτλους στο WRC

Η νίκη του Solberg συνδυάστηκε με ένα ακόμη ιστορικό επίτευγμα για την Toyota. Η ιαπωνική εταιρεία κατέκτησε τον 6ο συνεχόμενο τίτλο κατασκευαστών, επεκτείνοντας το σερί που ξεκίνησε το 2021. Πρόκειται παράλληλα για τον 10ο τίτλο κατασκευαστών της Toyota στο WRC, επίδοση που την ανεβάζει στην κορυφή μαζί με τη Lancia ως τις δύο πιο επιτυχημένες μάρκες στην ιστορία του θεσμού.



Η Lancia είχε επίσης κατακτήσει έξι συνεχόμενα πρωταθλήματα, από το 1987 έως το 1992. Η Toyota είχε κατακτήσει για πρώτη φορά τον τίτλο κατασκευαστών το 1993 και ακολούθησαν οι επιτυχίες του 1994 και του 1999. Μετά την επιστροφή της στο WRC το 2017, πήρε ξανά το πρωτάθλημα το 2018, πριν ξεκινήσει το τρέχον σερί της το 2021.

Ο Ogier έφτασε τα 120 βάθρα

Η δεύτερη θέση του Sebastien Ogier αποτέλεσε ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο στην τεράστια καριέρα του. Ο Γάλλος έφτασε τα 120 βάθρα στο WRC, ισοφαρίζοντας την επίδοση του επίσης εννέα φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Sebastien Loeb.

Ο Adrien Fourmaux ολοκλήρωσε το βάθρο και πανηγύρισε το 13ο βάθρο της καριέρας του στο WRC με τη Hyundai. Ο Sami Pajari ανέβηκε στην τέταρτη θέση μετά την καθυστέρηση του Evans, τερματίζοντας 1:33,9 πίσω από τον Solberg.

Ο Evans παραμένει πρώτος, αλλά ο Solberg πλησιάζει

Ο Evans κατάφερε να περιορίσει τις απώλειες και να τερματίσει πέμπτος, ενώ σημείωσε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο στο Wolf Power Stage, παίρνοντας πολύτιμους bonus βαθμούς. Η εξέλιξη αυτή είχε σημαντικές συνέπειες στη μάχη του πρωταθλήματος. Ο Evans παραμένει στην κορυφή, όμως ο Solberg μείωσε τη διαφορά στους 21 βαθμούς, ενώ ο Pajari βρίσκεται μόλις τέσσερις βαθμούς μπροστά από τον Solberg.

Το Rally Σαρδηνίας, που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο, μπορεί πλέον να αποτελέσει κομβικό σημείο για το πρωτάθλημα. Ο Evans θα χρειαστεί να ολοκληρώσει τον προτελευταίο αγώνα της σεζόν έχοντας τουλάχιστον 36 βαθμούς διαφορά από κάθε αντίπαλό του, ώστε να εξασφαλίσει μαθηματικά τον τίτλο πριν από το φινάλε στη Σαουδική Αραβία.v



Autotriti.gr
geolandar at018