Κάψανε λιγότερο από diesel

Κορυφαία ποιότητας υλικά και business ατμόσφαιρα στο μοντέρνο εσωτερικό της BMW i3.

Το εσωτερικό του ηλεκτρικού smart είναι ίδιο με αυτό των υπολοίπων smart, με μικρές μόνο αλλαγές σε όργανα και ενδείξεις, που φροντίζουν για την πληροφόρηση του οδηγού σε ό,τι αφορά στο σύστημα κίνησης του αυτοκινήτου.

Hi-tech εντυπώσεις, αλλά και ουσία για όλες τις απαραίτητες πληροφορίες από τις έγχρωμες οθόνες της BMW i3.

Άρτιο ποιοτικά, αλλά όχι στα επίπεδα της BMW, το φουτουριστικό εσωτερικό του Opel Ampera.

Εσωτερικό: Hi-tech ατμόσφαιρα

47.414 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/7/2014

Κοινός τόπος και στα δύο μοντέλα είναι η hi-tech εικόνα που προσφέρουν οι καμπίνες τους χάρη στις εξελιγμένες οθόνες για τα συστήματα ψυχαγωγίας και τους πίνακες οργάνων. Από εκεί και πέρα στην BMW συναντάμε ένα πιο ποιοτικό περιβάλλον, με κορυφαία υλικά, ανάλογη συναρμογή και μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια. Τα λεπτά καθίσματα (για εξοικονόμηση βάρους) είναι αναπαυτικά ενώ στηρίζουν επαρκώς το σώμα, αναλογιζόμενοι βέβαια το χαρακτήρα του αυτοκινήτου. O περιστροφικός επιλογέας για την κίνηση το οχήματος εδράζει στην πίσω δεξιά μεριά του τιμονιού, (με επιλογή μεταξύ των ενδείξεων Drive, Reverse και Park) επιτρέποντας έτσι να υπάρχει ακόμα περισσότερος χώρος ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα. Στο Opel Ampera ξεχωρίζει το Driver Information Center (DIC), μία οθόνη γραφικών ενδείξεων που αντικαθιστά τα συμβατικά όργανα. Συνδυάζεται με έγχρωμη οθόνη αφής στο πάνω τμήμα της κεντρικής κονσόλας και αναλαμβάνει όλες τις λειτουργίες ενημέρωσης/ ψυχαγωγίας, πλοήγησης, ελέγχου κλιματισμού, προγράμματος ισχύος και φόρτισης. Συγχρόνως, περιλαμβάνει οπτική ένδειξη απόδοσης ενέργειας μέσω των κινήσεων και της αλλαγής χρωμάτων μιας μπάλας. Τα καλά νέα έχουν συνέχεια και στην ποιότητα των υλικών, του φινιρίσματος και της τελικής συναρμογής που παρουσιάζουν την κατάλληλη αρτιότητα.


Το εσωτερικό του ηλεκτρικού smart είναι ίδιο με αυτό των υπολοίπων smart, με μικρές μόνο αλλαγές σε όργανα και ενδείξεις, που φροντίζουν για την πληροφόρηση του οδηγού σε ό,τι αφορά στο σύστημα κίνησης του αυτοκινήτου. Έτσι, τα δύο οργανάκια που βρίσκονται στο ανώτερο ύψος του ταμπλό, πλέον φιλοξενούν τις ενδείξεις για τη στάθμη του ρεύματος στις μπαταρίες, αλλά και για την ενέργεια που αντλείται, ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης. Μπροστά τώρα από τον οδηγό, η ψηφιακή οθόνη του trip computer φιλοξενεί τις ενδείξεις για την κατανάλωση ρεύματος, την υπολειπόμενη αυτονομία, αλλά και ένα ψηφιακό οικονομόμετρο. Από εκεί και πέρα, δεν συναντούμε άλλες αλλαγές σε σχέση με το εσωτερικό των «απλών» smart, με την πολύ καλή ποιότητα των υλικών και τις αρκετές θήκες για μικροαντικείμενα πάνω στο ταμπλό, να ικανοποιούν απόλυτα τους αποκλειστικά δύο επιβάτες.