Κάψανε λιγότερο από diesel

Φουτουριστική είναι η όλη εικόνα της BMW i3, που διαθέτει και αντικριστά ανοιγόμενες πόρτες.

Εξωτερικά, εάν δεν παρατηρήσεις την απουσία εξατμίσεων στο πίσω τμήμα, δύσκολα θα καταλάβεις ότι το ηλεκτρικό smart δεν είναι ένα συνηθισμένο μοντέλο.

Πιο συμβατική εικόνα για το Opel Ampera, από το οποίο όμως δεν λείπουν τα στοιχεία εντυπωσιασμού, ειδικά στο εμπρός μέρος.

Είναι διαφορετικά και το δείχνουν

47.412 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/7/2014

Ακόμα και από μακριά αντιλαμβάνεσαι ότι τα δύο αυτά μοντέλα ξεχωρίζουν. Κάπως πιο φουτουριστική είναι η εικόνα της BMW i3, που είναι το πρώτο δείγμα μιας ολόκληρης νέας σειράς ηλεκτρικών μοντέλων από την βαυαρική φίρμα. Το μήκος του αμαξώματος φτάνει τα τέσσερα μέτρα, είναι ενός όγκου, ενώ εντυπωσιακές είναι οι αντικριστά ανοιγόμενες πόρτες, οι οποίες δεν έχουν πλαίσιο παραθύρων. Εντύπωση προκαλούν οι μεγάλοι σε διάμετρο (19 ίντσες) τροχοί με τα στενά ελαστικά (175/60 ).

Γκολ από τα αποδυτήρια βάζει και το Opel Ampera με την εμφάνισή του. Αν και έχουν περάσει 2,5 χρόνια από την παρουσίασή του, το πεντάθυρο και μήκους 4,5 μ. Ampera διαθέτει ξεχωριστή σχεδίαση με ιδιαίτερα τολμηρό μπροστινό μέρος και χαρακτηριστικά φώτα. Πίσω από το «φαίνεσθαι» όμως υπάρχει και τεχνολογία, αφού τα αμαξώματα των αυτοκινήτων έχουν σχεδιαστεί έτσι, ώστε να είναι αεροδυναμικά . Το Opel Ampera έχει αεροδυναμικό συντελεστή 0,27, όταν στην BMW i3 λόγω ύψους κυρίως είναι 0,29…

Ένα smart με περισσότερο… πράσινο
Εξωτερικά, εάν δεν παρατηρήσεις την απουσία εξατμίσεων στο πίσω τμήμα, δύσκολα θα καταλάβεις ότι το ηλεκτρικό smart δεν είναι ένα συνηθισμένο μοντέλο. Ακόμη και στο smart fortwo electric drive της δοκιμής μας, με τους χαρακτηριστικούς προαιρετικούς χρωματισμούς (πράσινο στον κλωβό tridion, λευκό στο υπόλοιπο αμάξωμα και τις ζάντες), μόνο τα σήματα και αυτοκολλήτα «electric drive» φωνάζουν για το διαφορετικό της έκδοσης. Από την άλλη πλευρά βέβαια, όλα αλλάζουν μόλις κατευθυνθείς σε μια πρίζα και βγάλεις το χαρακτηριστικό κίτρινο καλώδιο για να τοποθετήσεις το βύσμα του φορτιστή, αφού αμέσως όλα τα βλέμματα πέφτουν πάνω στο πιο οικολογικό smart στην ιστορία.