" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Όταν το δίκυκλο έρθει πιο κοντά, μια σειρά από φώτα LED θα ανάψουν στη βάση του παράθυρου, στο ταμπλό και στην μπροστά κολόνα, δείχνοντας έτσι τη θέση και την εγγύτητα του δίκυκλου.

Το Bike Sense αντιλαμβάνεται πότε ένα δίκυκλο είναι κοντά και είτε μέσω του ηχείου που είναι από την πλευρά του κινδύνου, παίζει τον ήχο του κουδουνιού του ποδηλάτου ή της κόρνας της μηχανής, ενώ αν ο δικυκλιστής επιχειρήσει να προσπεράσει το αυτοκίνητο, το κάθισμα θα χτυπήσει ελαφρά τον ώμο του οδηγού, πάλι από την πλευρά που υπάρχει κίνηση.

Το Bike Sense ανιχνεύει ακόμα και αναβάτες που ο οδηγός δεν μπορεί να δει. Αν ο οδηγός αγνοώντας τις προειδοποιήσεις του συστήματος πατήσει το γκάζι, το πεντάλ θα αρχίσει να δονείται και θα έχει βαριά αίσθηση. Επιπλέον το σύστημα δεν θα αφήσει τις πόρτες να ανοίξουν μόλις το αυτοκίνητο παρκάρει, όταν υπάρχουν διερχόμενα δίκυκλα.

Το Bike Sense ανιχνεύει ακόμα και αναβάτες που ο οδηγός δεν μπορεί να δει. Αν ο οδηγός αγνοώντας τις προειδοποιήσεις του συστήματος πατήσει το γκάζι, το πεντάλ θα αρχίσει να δονείται και θα έχει βαριά αίσθηση. Επιπλέον το σύστημα δεν θα αφήσει τις πόρτες να ανοίξουν μόλις το αυτοκίνητο παρκάρει, όταν υπάρχουν διερχόμενα δίκυκλα.

Προσοχή ποδηλάτης!

Διαβάστηκε από 1863 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/2/2015

Εντυπωσιάζει το νέο σύστημα Bike Sense της Jaguar Land Rover, το οποίο όχι μόνο ξεχωρίζει αν μία μοτοσυκλέτα ή ένα ποδήλατο κινδυνεύει να έρθει σε επαφή με το όχημα, αλλά και το από πού, προειδοποιώντας τον οδηγό ποικιλοτρόπως.

 
Η Jaguar Land Rover παρουσίασε το νέο σύστημα Bike Sense, το οποίο προειδοποιεί τον οδηγό για ποδήλατα και μοτοσικλέτες που βρίσκονται επικίνδυνα κοντά στο όχημα.

Μέσω πλήθος αισθητήρων, το σύστημα είναι σε θέση να «αντιληφθεί» πότε ένα δίκυκλο είναι κοντά. Τότε, μέσω του ηχείου που είναι από την πλευρά του κινδύνου, παίζει τον ήχο του κουδουνιού του ποδηλάτου ή της κόρνας της μηχανής, προειδοποιώντας έτσι τον οδηγό, ο οποίος όχι μόνο ξέρει από πού υπάρχει το πρόβλημα, αλλά και το είδος του (μοτοσικλέτα ή ποδήλατο).

Επιπλέον, αν ο δικυκλιστής επιχειρήσει να προσπεράσει το αυτοκίνητο, το κάθισμα θα «χτυπήσει» ελαφρά τον ώμο του οδηγού, πάλι από την πλευρά που υπάρχει η κίνηση. Όταν το δίκυκλο έρθει πιο κοντά, μια σειρά από φώτα LED θα ανάψουν στη βάση του παράθυρου, στο ταμπλό και στην μπροστά κολόνα, δείχνοντας έτσι τη θέση και την εγγύτητα του δίκυκλου.

Το σύστημα
Bike Sense ανιχνεύει ακόμα και αναβάτες που ο οδηγός δεν μπορεί να δει. Όταν συμβεί κάτι τέτοιο και ο οδηγός αγνοώντας τις προειδοποιήσεις πατήσει το γκάζι, το πεντάλ θα αρχίσει να δονείται και θα έχει βαριά αίσθηση, υπενθυμίζοντας στον οδηγό πως υπάρχει ενδεχόμενο πρόβλημα. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως το σύστημα δεν θα αφήσει τις πόρτες να ανοίξουν μόλις το αυτοκίνητο παρκάρει, όταν υπάρχουν διερχόμενα δίκυκλα.

Το σύστημα είναι ακόμα σε πρωτότυπη μορφή, αλλά η Jaguar - Land Rover το θεωρεί άκρως σημαντικό και όχι άδικα, καθώς μόνο στο Ην. Βασίλειο 19.000 δικυκλιστές σκοτώνονται ή τραυματίζονται ετησίως. 

 

Η αεροτομή δεν είναι μόνο για… μόστρα

All about Μπαγκαζιέρες

Θες να φρενάρεις αξιόπιστα;

Α3 από 21.950€

Η κίνηση στους δρόμους

Πρώτη Δοκιμή: Νέο DS 3 Crossback

Αποκλειστικό: Nέα Mercedes C-Class

Tα πιο γρήγορα μικρομεσαία στα 19.000 ευρώ

Αποκάλυψη: Το εσωτερικό του νέου Kia Seltos

Εκπτώσεις έως 1.500 ευρώ από τη Honda

To Audi RS4 γίνεται σεντάν

Νέα Porsche 718 Cayman GT4

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: No1 δίκτυο μεταχειρισμένων αυτ/των.

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

CITROEN: Reverse Sales με προνομιακή χρηματοδότηση και 5ετή εγγύηση

NISSAN: Micra με νέο 1.000άρι turbo από 12.690€

PEUGEOT: 208 & SUV 2008 Signature με το μεγαλύτερο όφελος!

MERCEDES: Mercedes me Adapter: Upgrade your Mercedes

DACIA: Duster. Πιο δυνατό από ποτέ! Με νέο κινητήρα βενζίνης 1.3 με 130 & 150hp. Από 15.980€

περισσότερα »