" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Όταν το δίκυκλο έρθει πιο κοντά, μια σειρά από φώτα LED θα ανάψουν στη βάση του παράθυρου, στο ταμπλό και στην μπροστά κολόνα, δείχνοντας έτσι τη θέση και την εγγύτητα του δίκυκλου.

Το Bike Sense αντιλαμβάνεται πότε ένα δίκυκλο είναι κοντά και είτε μέσω του ηχείου που είναι από την πλευρά του κινδύνου, παίζει τον ήχο του κουδουνιού του ποδηλάτου ή της κόρνας της μηχανής, ενώ αν ο δικυκλιστής επιχειρήσει να προσπεράσει το αυτοκίνητο, το κάθισμα θα χτυπήσει ελαφρά τον ώμο του οδηγού, πάλι από την πλευρά που υπάρχει κίνηση.

Το Bike Sense ανιχνεύει ακόμα και αναβάτες που ο οδηγός δεν μπορεί να δει. Αν ο οδηγός αγνοώντας τις προειδοποιήσεις του συστήματος πατήσει το γκάζι, το πεντάλ θα αρχίσει να δονείται και θα έχει βαριά αίσθηση. Επιπλέον το σύστημα δεν θα αφήσει τις πόρτες να ανοίξουν μόλις το αυτοκίνητο παρκάρει, όταν υπάρχουν διερχόμενα δίκυκλα.

Το Bike Sense ανιχνεύει ακόμα και αναβάτες που ο οδηγός δεν μπορεί να δει. Αν ο οδηγός αγνοώντας τις προειδοποιήσεις του συστήματος πατήσει το γκάζι, το πεντάλ θα αρχίσει να δονείται και θα έχει βαριά αίσθηση. Επιπλέον το σύστημα δεν θα αφήσει τις πόρτες να ανοίξουν μόλις το αυτοκίνητο παρκάρει, όταν υπάρχουν διερχόμενα δίκυκλα.

Προσοχή ποδηλάτης!

Διαβάστηκε από 1893 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/2/2015

Εντυπωσιάζει το νέο σύστημα Bike Sense της Jaguar Land Rover, το οποίο όχι μόνο ξεχωρίζει αν μία μοτοσυκλέτα ή ένα ποδήλατο κινδυνεύει να έρθει σε επαφή με το όχημα, αλλά και το από πού, προειδοποιώντας τον οδηγό ποικιλοτρόπως.

 
Η Jaguar Land Rover παρουσίασε το νέο σύστημα Bike Sense, το οποίο προειδοποιεί τον οδηγό για ποδήλατα και μοτοσικλέτες που βρίσκονται επικίνδυνα κοντά στο όχημα.

Μέσω πλήθος αισθητήρων, το σύστημα είναι σε θέση να «αντιληφθεί» πότε ένα δίκυκλο είναι κοντά. Τότε, μέσω του ηχείου που είναι από την πλευρά του κινδύνου, παίζει τον ήχο του κουδουνιού του ποδηλάτου ή της κόρνας της μηχανής, προειδοποιώντας έτσι τον οδηγό, ο οποίος όχι μόνο ξέρει από πού υπάρχει το πρόβλημα, αλλά και το είδος του (μοτοσικλέτα ή ποδήλατο).

Επιπλέον, αν ο δικυκλιστής επιχειρήσει να προσπεράσει το αυτοκίνητο, το κάθισμα θα «χτυπήσει» ελαφρά τον ώμο του οδηγού, πάλι από την πλευρά που υπάρχει η κίνηση. Όταν το δίκυκλο έρθει πιο κοντά, μια σειρά από φώτα LED θα ανάψουν στη βάση του παράθυρου, στο ταμπλό και στην μπροστά κολόνα, δείχνοντας έτσι τη θέση και την εγγύτητα του δίκυκλου.

Το σύστημα
Bike Sense ανιχνεύει ακόμα και αναβάτες που ο οδηγός δεν μπορεί να δει. Όταν συμβεί κάτι τέτοιο και ο οδηγός αγνοώντας τις προειδοποιήσεις πατήσει το γκάζι, το πεντάλ θα αρχίσει να δονείται και θα έχει βαριά αίσθηση, υπενθυμίζοντας στον οδηγό πως υπάρχει ενδεχόμενο πρόβλημα. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως το σύστημα δεν θα αφήσει τις πόρτες να ανοίξουν μόλις το αυτοκίνητο παρκάρει, όταν υπάρχουν διερχόμενα δίκυκλα.

Το σύστημα είναι ακόμα σε πρωτότυπη μορφή, αλλά η Jaguar - Land Rover το θεωρεί άκρως σημαντικό και όχι άδικα, καθώς μόνο στο Ην. Βασίλειο 19.000 δικυκλιστές σκοτώνονται ή τραυματίζονται ετησίως. 

 

Nέο μοτέρ & δύο πακέτα για το VW T-Roc

30 ηλεκτρικά Audi το 2025

Παράταση για πινακίδες & άδεια κυκλοφορίας στα ρυμουλκούμενα

Πρώτες τιμές για το νέο Nissan Juke

Η κίνηση στους δρόμους

Και Μάλτα και Μαγιόρκα στην Ελλάδα!

Δοκιμή: Νέο Mitsubishi Outlander PHEV

Αποκλειστικό: Νέα Audi Q4 Sportback & Audi Q6

Μια στραβοτιμονιά και το «άτι» πάει για σκραπ

Νίκη Vettel 392 μέρες μετά, 1-2 η Ferrari!

Καλείς την τροχαία: Καρφί ή σκεπτόμενος πολίτης;

Έρευνα AutoΤρίτη: Το κόστος service των best-seller μικρομεσαίων

Φάκελος Yaris: Ποιο είναι το best του best;

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Διαβάστε live 30 δοκιμές

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

PEUGEOT: Θέλεις SUV Peugeot από 14.700 ευρώ;

CITROEN: Back to school με προνομιακές τιμές & 36 άτοκες δόσεις

NISSAN: Έως 1.500 ευρώ έκπτωση στο Qashqai

SEAT: Tarraco το νέο μεγάλο SUV της Seat

OPEL: Astra diesel με καλό εξοπλισμό από 17.590€

περισσότερα »