Βολτάρει στους δρόμους η νέα Mercedes EQE

Βολτάρει στους δρόμους η νέα Mercedes EQE

1.956 Επισκέψεις στο άρθρο (28/12/2021)

Η Mercedes έχει αποκαλύψει τη νέα EQE, ωστόσο πριν το νέο ηλεκτρικό μοντέλο φτάσει στις παγκόσμιες αγορές εντοπίστηκε στο δρόμο να κινείται με την γνωστή ησυχία που χαρακτηρίζει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Μία βόλτα πριν έρθει στις αγορές

Στους δρόμους του Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ εντοπίστηκε να κυκλοφορεί μία Mercedes EQE. Το ήδη παρουσιασμένο γερμανικό ηλεκτρικό σεντάν, αναμένεται να είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ μέσα στο 2022, ωστόσο πριν από αυτό ένα βίντεο μας δίνει τη δυνατότητα να το δούμε στη δράση, ενώ κινείται στον αυτοκινητόδρομο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η Mercedes EQE 350 θα διαθέτει 292 ίππους και 660 χλμ. αυτονομία

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Mercedes EQE δεν φορά πλέον καμουφλάζ αφού έχει αποκαλυφθεί. Συγκεκριμένα το αυτοκίνητο που βλέπουμε είναι μία EQE 350. Στην εν λόγω έκδοση το αεροδυναμικό ηλεκτρικό σεντάν εξοπλίζεται με μια μπαταρία 90,6 κιλοβατώρων και έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στον πίσω άξονα που αποδίδει 292 ίππους και 530 Nm ροπής. Η κίνηση στους πίσω τροχούς είναι στάνταρ, αλλά η τετρακίνηση 4Matic διατίθεται προαιρετικά, προσθέτοντας έναν ηλεκτροκινητήρα στον μπροστινό άξονα. Η αυτονομία ορίζεται έως τα 660 χιλιόμετρα (WLTP), ενώ η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί από 10 έως 80 τοις εκατό σε μόλις 31 λεπτά χρησιμοποιώντας γρήγορη φόρτιση DC.

Το πιο αεροδυναμικό μοντέλο στον κόσμο (μαζί με την EQS)

Θυμίζουμε πως η νέα EQE έχει μήκος 4.934 χιλιοστά, πλάτος 1.961 χιλιοστά και ύψος 1.512 χιλιοστά, δηλαδή διαστάσεις ανάλογες με αυτές της CLS. Το μεταξόνιο από την άλλη εκτίνεται σε μήκος 3.120 χιλιοστών. Όπως και με τη μεγαλύτερη EQS, ο σχεδιασμός της EQE δίνει έμφαση στην αεροδυναμική απόδοση, με τον συντελεστή οπισθέλκουσας να φτάνει τα 0,20 cd, καθιστώντας τη (μαζί με την EQS) το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο στον κόσμο.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
4green