• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Θέτουμε αντιμέτωπα τρία εντελώς διαφορετικά μοντέλα, τα οποία όμως έχουν κοινό στόχο... να χωρούν τις ανάγκες μιας οικογένειας.

Citroen C4 Vs Fiat 500X Vs Ford C-MAX

20.125 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/5/2017

Δείτε τώρα, ένα μικρομεσαίο με χώρους, ένα μικρό Crossover και ένα πολυχρηστικό μοντέλο που καλύπτουν όλες τις ανάγκες ενός οικογενειάρχη. Εσείς ποιο θα διαλέγατε;

Ford: διάλέξε το δικό σου Ford με 0% προκαταβολή

Πριν κάποια χρόνια όταν αναφέραμε το επίθετο οικογενειακό χαρακτηρίζοντας ένα αυτοκίνητο, το μυαλό όλων πήγαινε σε ένα κλασσικό τετράθυρο σεντάν τουλάχιστον 1.600 κυβικών.Πλέον στη συνείδηση του κόσμου ο όρος οικογενειακό έχει αλλάξει, αφού κάλλιστα οι οικογενειακές ανάγκες καλύπτονται από μικρομεσαία χάτσμπακ μοντέλα, τα οποία διαθέτουν μεγαλύτερη ευρυχωρία συγκριτικά με το παρελθόν, από crossover που αφαίρεσαν την «αγριάδα» των off-road χαρακτηριστικών από πάνω τους, καθώς και από πολυχρηστικά μοντέλα που εστίασαν περισσότερο στον ανθρώπινο παράγοντα. Στο θέμα μας έχουμε επιλέξει ένα μοντέλο από κάθε μία από τις παραπάνω κατηγορίες με ιπποδύναμη που μπορεί να προσφέρει και το κάτι παραπάνω σε γκάζια, η Citroen C4 με τον turbo κινητήρα PureTech 1,2 λτ. με 130 άλογα, το Fiat 500X που αποδίδει 140 ίππους από τον υπερτροφοδοτούμενο 1.400άρη MultiAir, καθώς και το Ford C-MAX 120 αλόγων με 1.000άρη turbo EcoBoost κινητήρα.

Σχεδίαση:  Πιο μοντέρνο και στιλάτο το 500Χ  
Οι διαφορετικοί τύποι αμαξωμάτων των τριών μοντέλων εξ΄ορισμού δίνουν ένα διαφορετικό στίγμα. Το Fiat 500X είναι χωρίς αμφιβολία το πιο μοντέρνο από τα μοντέλα του θέματος, και ένα από τα πιο trendy crossover γενικά. Εμπνευσμένο από τη ρετρο-μοντέρνα εμφάνιση του Fiat 500, σε ένα πολύ πετυχημένο αισθητικό αποτέλεσμα, που ενσωματώνει ένα μυώδες αμάξωμα, με πλήθος καμπυλών, μπορεί και συνδυάζει δυναμισμό και στιλ. Καμπυλόγραμμο αμάξωμα διαθέτει και η C4, που χαρακτηρίζεται από τη μάσκα με το τονισμένο «λοχιόσημο» και την ιδιαίτερη κομψότητα χάρη στα νέα εμπρός-πίσω φώτα με LED και τους προφυλακτήρες που μαζί με τη μάσκα σχηματίζουν δύο αντικριστά «C». Τέλος, το C-MAX είναι αυτό που εκπέμπει τον περισσότερο δυναμισμό σχεδιαστικά, παρόλο που η κατηγορία των MPV δεν φημίζεται για αυτό. Η σχεδιαστική φιλοσοφία της Ford ταίριαξε στο ογκώδες αμάξωμα του C-MAX, στο οποίο ξεχωρίζουν η μεγάλη τραπεζοειδή μάσκα και το μυώδες καπό.

Value for money: Πλήρης και προσιτή η C4
Από τα τρία μοντέλα του θέματος το Fiat 500X εμφανίζει μια μικρή απόκλιση προς τα πάνω στην τιμή συγκριτικά με τα υπόλοιπα, στα 20.000 ευρώ, γεγονός που δικαιολογείται ωστόσο, από την μεγαλύτερη ιπποδύναμη που διαθέτει, ενώ παράλληλα και εξοπλιστικά είναι αρκετά πλήρες. Την χαμηλότερη και πιο συμφέρουσα τιμή με 17.916 ευρώ διαθέτει η C4, η οποία μάλιστα συνδυάζεται και με ένα πλήρες επίπεδο εξοπλισμού, που περιλαμβάνει όλα σχεδόν τα απαραίτητα στοιχεία άνεσης και ασφάλειας, ενώ όσοι επιζητούν  ακόμα περισσότερη πολυτέλεια μπορούν με 19.634 ευρώ να πάρουν την ανώτερη έκδοση Shine. Τιμολογιακά κοντά στη C4 βρίσκεται και το Ford C-MAX που είναι διαθέσιμο από 18.600 ευρώ στην έκδοση Trend, ενώ είναι το μοναδικό με 8 αερόσακους (επιπλέον των άλλων για γόνατα οδηγού και οροφής στη δεύτερη σειρά καθισμάτων).

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
Σχολιάστε την είδηση 1 σχόλια