• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Citroen C5 Aircross Vs Skoda Karoq Vs VW Tiguan

58.531 Επισκέψεις στο άρθρο (27/3/2020)

Eυρύχωρα και άνετα SUV: Mε μεγάλους χώρους και ανέσεις αλλά και με ικανούς κινητήρες 130 και 150 ίππων, αυτά τα 3 SUV είναι από τα καλύτερα οικογενειακά αυτοκίνητα της αγοράς σήμερα για διαφορετικούς λόγους.

CITROEN: C3: Το πιο άνετο μικρό της ελληνικής αγοράς


Στην αρένα των SUV/crossover της αγοράς γίνεται πραγματική μάχη μεταξύ των μοντέλων που την απαρτίζουν, με τον κάθε κατασκευαστή να προσπαθεί να διαφοροποιηθεί στα σημεία για να ξεχωρίσει.

Ακριβώς αυτό συμβαίνει και στην 3άδα που επιλέγουμε για παράλληλη δοκιμή αφού και τα τρία μοντέλα προσφέρουν μεγάλες ανέσεις μέσω των χώρων και του οδηγικού τους χαρακτήρα, πρακτικότητα στην καμπίνα, σύγχρονο εξοπλισμό και ικανούς υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες. Αποτελούν λοιπόν 3 άξια δείγματα αυτής της κατηγορίας και συνεπώς είναι απόλυτα ικανά για την κάλυψη των αναγκών μιας οικογένειας. Ο τρόπος όμως που προσεγγίζουν τον ενδιαφερόμενο είναι διαφορετικός και αυτόν θα αναλύσουμε στις σελίδες που ακολουθούν. 

Σχεδίαση: Πιο όμορφο και «φινετσάτο» το C5 Aircross
Ο αισθητικός χαρακτήρας των τριών μοντέλων είναι το αρχικό σημείο διαφοροποίησής τους με το καθένα ξεχωριστά να έχει τον δικό του χαρακτήρα.

Ξεκινώντας από το Citroen C5 Aircross, είναι αυτό που τραβάει με μεγαλύτερη ευκολία τα βλέμματα στο πέρασμά του όντας κομψό αισθητικά και με «προχωρημένη» εμφάνιση. Αυτή διαμορφώνεται κυρίως από τη φαρδιά μάσκα εμπρός, τα όμορφα φωτιστικά σώματα, τα διακριτικά airbumps στις πόρτες και την κατά 230 χλστ. απόστασή του από το έδαφος που είναι η μεγαλύτερη στην κατηγορία, ενώ είναι και το μεγαλύτερο σε μήκος μοντέλο κάτι που σε συνδυασμό με τις μεγάλες του επιφάνειες του χαρίζουν επιβλητικότητα.

Από την άλλη, το Skoda Karoq βασίζεται σε πιο κοφτερές γραμμές και έντονες γωνίες προβάλλοντας αρκετά δυναμικό αισθητικό προφίλ. Ξεχωρίζει για την σχεδίαση του εμπρός του μέρους κυρίως εκεί που ενσωματώνει στενά φωτιστικά σώματα και δυναμικές γραμμές στο καπό και στον προφυλακτήρα, ενώ η αιχμηρή του λογική μεταφέρεται και προς τα πίσω. Με αυτά τα στοιχεία, το Karoq λανσάρει ένα συγκριτικά πιο νεανικό προφίλ έναντι των άλλων δύο αυτοκινήτων.

Το Volkswagen Tiguan τέλος, έχει τη δική του χαρακτηριστική αισθητική ταυτότητα, με σοβαρές γραμμές και στοιχεία που το εντάσσουν πλήρως στην γκάμα της εταιρείας που αντιπροσωπεύει. Έτσι χωρίς να εμπεριέχει σχεδιαστικά «ρίσκα» είναι αρκετά δυναμικό και αναγνωρίσιμο, εκφράζοντας τον crossover χαρακτήρα του με την τετραγωνισμένη γεμάτη ακμές λογική και την αυξημένη απόστασή του από το έδαφος.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Σχολιάστε