Opel Crossland Vs Seat Arona Vs Toyota Yaris Cross: Αξιολόγηση σε 10 τομείς

40.676 Επισκέψεις στο άρθρο (15/3/2023)
Σταθερότητα, μειωμένες κλίσεις και καλύτερη πληροφόρηση σε σχέση με το παρελθόν έφεραν οι ρυθμίσεις στην ανάρτηση του ανανεωμένου Opel Crossland.
3 Φωτογραφίες »

Σταθερότητα, μειωμένες κλίσεις και καλύτερη πληροφόρηση σε σχέση με το παρελθόν έφεραν οι ρυθμίσεις στην ανάρτηση του ανανεωμένου Opel Crossland.

Opel Crossland Vs Seat Arona Vs Toyota Yaris Cross: Αξιολόγηση σε ποιότητα, άνεση, τεχνολογία, ασφάλεια, οδική συμπεριφορά, value for money και πολλά άλλα.

Οδική συμπεριφορά: Βολικά & ευέλικτα στην πόλη, μετράει το αυτόματο κιβώτιο του Yaris Cross

Ως SUV πόλης, τα 3 μοντέλα του συγκριτικού μας χαρακτηρίζονται από ευελιξία χάρη στον πολύ μικρό κύκλο στροφής (γύρω στα 10,6 μ.). Αν τα βάλουμε δίπλα-δίπλα, θα δώσουμε ένα προβάδισμα στο αγχολυτικό Toyota Yaris Cross με τα μαλακά πηδάλια και το αυτόματο κιβώτιο. Λόγω της υβριδικής λειτουργίας του, είναι αρκετά πιο ήσυχο εντός καμπίνας, ενώ σε γρήγορους ρυθμούς οι κλίσεις του αμαξώματος είναι περιορισμένες, η πρόσφυση μπόλικη και το πίσω μέρος αρκούντως σταθερό. Πολύ καλές εντυπώσεις από τα φρένα του (36,8 μ. στο 100-0 χλμ./ώρα) με εμπρός αεριζόμενους δίσκους και πίσω δισκόφρενα.
 
Περισσότερο off-road χαρακτήρα διαπιστώσαμε στο SEAT Arona. Τα 190 χλστ. απόστασης από το έδαφος δίνουν περιθώρια και για εξορμήσεις σε ήπιες εκτός δρόμου διαδρομές, ενώ ταυτόχρονα έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι πιο χαμηλά, αφού οι κλίσεις λάμπουν δια της απουσίας τους. Έπειτα, η ανάρτηση του μοντέλου εξασφαλίζει άνεση και υψηλά επίπεδα ποιότητας κύλισης, μολονότι αντιλαμβάνεσαι στις υψηλές στροφές τον κραδασμό και το «γρέζι» του κινητήρα.
 
Τέλος, ικανοποιητική οδηγική αίσθηση αποκομίζει ο οδηγός στο ανανεωμένο Opel Crossland. Αυτό οφείλεται σε κάποιες τροποποιήσεις στην ανάρτηση, στην βελτίωση σταδίων συμπίεσης και απόσβεσης των αμορτισέρ. Στην πράξη, το γερμανικό SUVάκι έχει περιορισμένες κλίσεις στις γρήγορες στροφές, δεν ταλαντεύεται στις μεγάλες κυματοειδείς ανωμαλίες και παρουσιάζεται σταθερό συγκριτικά με το προ facelift όσον αφορά στις δυναμικές αλλαγές πορείας. Μικρές επιφυλάξεις έχουμε για το φρενάρισμα πανικού (39,5 μ. από τα 100 χλμ.).

Μάρκα/Μοντέλο Opel Crossland Seat Arona Toyota Yaris Cross
Εγγύηση (χρόνια) 5 4 6
Έκδοση εξοπλισμού EDITION STYLE ACTIVE
Τιμή      
Αξιολογήσεις AutoΤρίτη
Κατανάλωση-ρύποι 10 10 10
Ενεργητική Ασφάλεια-Φρένα 9 9 9
Παθητική Ασφάλεια 10 10 10
Value For Money 8 8 8
Αξιοπιστία- Συχνότητα βλαβών 8 8 9
Κινητήρας-επιδόσεις 8 7 8
Εικόνα-Ποιότητα-Τεχνολογία 8 8 10
Ανεση-Χώροι-Πρακτικότητα 8 8 8
Μεταπωλητική Αξία 8 8 9
Τελική Βαθμολογία 179 178 184
Οδική Συμπεριφορά 8 9 9
Αισθηση πολυτέλειας 72% 68% 73%

Συνέχεια του άρθρου >>>
Σελίδα 2Super Συγκριτικό: Opel Crossland Vs Seat Arona Vs Toyota Yaris Cross
Σελίδα 3Opel Crossland Vs Seat Arona Vs Toyota Yaris Cross: Ποιο έχει καλύτερο εξοπλισμό;
Σελίδα 4Τα όργανα μετρήσεων αποκαλύπτουν για τα Opel Crossland, Seat Arona και Toyota Yaris Cross
Σελίδα 5Συγκριτικό Opel Crossland Vs Seat Arona Vs Toyota Yaris Cross: Τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά τους
peugeot
skoda