6 φωτογραφίες »

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποια ένδειξη πως η Sony σκοπεύει να φέρει στην παραγωγή το Vision-S.

Δοκιμάζεται το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Sony (+vid)

2.654 Επισκέψεις στο άρθρο (13/1/2021)

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που ετοιμάζει η Sony είναι «ολοζώντανο» και ο τεχνολογικός «κολοσσός» αποκάλυψε πως έχει ξεκινήσει ήδη τις δοκιμές στο δρόμο. Δείτε σε δράση το Sony Vision-S.


Η Sony συμμετέχει στην έκθεση CES στην οποία μάλιστα εντυπωσίασε, καθώς εντελώς αναπάντεχα αποκάλυψε πως το πρότζεκτ του ηλεκτρικού αυτοκινήτου που ετοιμάζει συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς. Μάλιστα η εταιρεία δημοσίευσε και ένα βίντεο όπου δείχνει το Vision-S Concept να κινείται στους χιονισμένους ευρωπαϊκούς δρόμους κατά τη διάρκεια δοκιμών εξέλιξης.
 
Το Vision-S πρόκειται για ένα ηλεκτρικό σεντάν και διαθέτει κάθε τεχνολογία ασφάλειας και ψυχαγωγίας που η Sony εξελίσσει προκειμένου στη συνέχεια να την παράσχει στις εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων, από τη θέση του προμηθευτή. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποια ένδειξη πως η Sony σκοπεύει να φέρει στην παραγωγή το Vision-S, όμως από την άλλη οι άνθρωποι της εταιρείας δεν έχουν ξεκαθαρίσει πως κάτι τέτοιο δε θα συμβεί.
 
Το κορυφαίο από τα συστήματα ασφαλείας του εν λόγω αυτοκινήτου είναι αυτό που αναφέρεται ως «Safety Cocoon» και περιλαμβάνει δεκάδες αισθητήρες για παρακολούθηση σε 360 μοίρες γύρω από το όχημα. Από κει και πέρα συστήματα όπως το προσαρμοζόμενο cruise control, το σύστημα αυτόματης στάθμευσης και αυτόματης αλλαγής λωρίδας δίνουν στο Vision-S αυτόνομα συστήματα οδήγησης 2ου επιπέδου, αλλά η εταιρεία στοχεύει στο μέλλον να φτάσει έως και το 4ο επίπεδο.
 
Το Vision-S χρησιμοποιεί κάμερες και όχι πλαϊνούς καθρέφτες, ενώ η καμπίνα διαθέτει επίσης κάμερες που παρακολουθούν συνεχώς τον οδηγό και το αν είναι σε θέση να οδηγήσει με ασφάλεια ή παρουσιάζει σημάδια κόπωσης. Επίσης υπάρχει και ένα εκλεπτυσμένο ηχοσύστημα που ονομάζεται 360 Reality Audio. Τέλος μέσω σύνδεσης 5G μπορεί κάποιος να συνδεθεί και με το Play Station, για να παίζει παιχνίδια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, εφόσον βέβαια δεν οδηγάει εκείνος.
 

NEO TRAFIC
skoda