• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Με τις δοκιμές στην άσφαλτο να μην έχουν ξεκινήσει ακόμα, οι άνθρωποι της TOYOTA GAZOO Racing WRC έχουν ρίξει όλο το βάρος στα δοκιμαστικά επί χωμάτινου εδάφους.

O Tommi Makinen δεν μπόρεσε να αντισταθεί στο αγωνιστικό bucket κάθισμα του Yaris WRC κι όπως αποκάλυψε ο ίδιος, ήταν ο πρώτος που το δοκίμασε.

Δοκιμές εξέλιξης Toyota Yaris WRC (+video)

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/7/2016

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται τα δοκιμαστικά του νέου Toyota Yaris WRC, από την TOYOTA GAZOO Racing WRC. Μετά τις πρώτες του δοκιμές στη Φιλανδία, η «βρώμικη» δουλειά συνεχίζεται σε χωμάτινες διαδρομές της Νοτίου Ευρώπης.

 
Με τις δοκιμές στην άσφαλτο να μην έχουν ξεκινήσει ακόμα, οι άνθρωποι της TOYOTA GAZOO Racing WRC έχουν ρίξει όλο το βάρος στα δοκιμαστικά επί χωμάτινου εδάφους. Με το αγωνιστικό Yaris να έχει γράψει πάνω από 5.000 χλμ. δοκιμών η ομάδα θεωρεί πως βρίσκεται ακόμα σε πρώιμα στάδια εξέλιξης, όμως υποστηρίζουν ότι βρίσκονται εντός χρονοδιαγράμματος.

Επικεφαλής της TOYOTA GAZOO Racing WRC είναι ο γνωστός πρώην οδηγός αγώνων, Tommi Makinen, ο οποίος άνοιξε τα χαρτιά του για το πλάνο που ακολουθεί η αγωνιστική ομάδα. Ξεκίνησε λέγοντας πως έχουν ολοκληρώσει αρκετούς κύκλους δοκιμών και βρίσκονται εντός χρονοδιαγράμματος, ωστόσο η προσθήκη του δεύτερου αγωνιστικού Yaris βοήθησε στο να εντείνουν τα δοκιμαστικά, ώστε να είναι πανέτοιμοι για όλα τα τερέν το 2017.


Ο λόγος που ο Makinen ήθελε δυο αγωνιστικά, όπως δήλωσε ο επικεφαλής μηχανικός του WRC, Tom Fowler, είναι για να «τρέχουν» ταυτόχρονα δυο τμήματα δοκιμών εξέλιξης, με την μια ομάδα να αναλαμβάνει την αξιοπιστία και την αντοχή του Yaris WRC, με άλλα λόγια τον κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων, και την άλλη ομάδα να επικεντρώνεται στην ανάρτηση και τις ρυθμίσεις της. 

Τέλος, ο Makinen δεν θα μπορούσε να αντισταθεί, όπως είναι φυσικό, στο να καθίσει στο αγωνιστικό bucket κάθισμα του Yaris WRC κι όπως αποκάλυψε ο ίδιος, ήταν ο πρώτος που δοκίμασε το αυτοκίνητο, ενώ σημείωσε πως η αίσθηση της οδήγησης του είναι θαυμάσια.