Δοκιμή: Audi Q4 Sportback e-tron 50 quattro με 299 PS
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμή: Audi Q4 Sportback e-tron 50 quattro με 299 PS

105.086 Επισκέψεις στο άρθρο (29/1/2023)

Η κορυφαία έκδοση του Q4 Sportback e-tron υπερασπίζεται ως άλλος Δον Κιχώτης την τιμή της ηλεκτροκίνησης, αποδεικνύοντας πως το στιλ και η παιχνιδιάρικη οδική συμπεριφορά μπορούν να συνδυαστούν με το... ρεύμα της εποχής.

Q4 Sportback e-tron: Audi coupe SUV με... ηλεκτρικό quattro

Αφού γνωρίσαμε πρώτα το Q4 e-tron, τη νεότερη premium πρόταση της Audi στα μικρομεσαία SUV, (διαβάστε εδώ τη δοκιμή του Audi Q4 e-tron 40) ήρθε η ώρα που στο γκαράζ του AutoΤρίτη βρέθηκε η πιο σπορτίφ και με αθλητική περιβολή Sportback έκδοση, η οποία με τον κωδικό 50 τοποθετείται στο ψηλότερο ράφι της γκάμας του μοντέλου έχοντας ούτε λίγο ούτε πολύ, παρά ένα 300 άλογα.
 
Με την πρώτη ματιά, το Q4 Sportback e-tron αποπνέει έντονο δυναμισμό με ειδοποιό διαφορά την coupe φιλοσοφία, λόγω της έντονα κεκλιμένης οροφής στο πίσω μέρος σε σχέση πάντα με το πιο τετραγωνισμένο Q4 e-tron. Το εμπρός μέρος είναι ένα ακριβές είδωλο του Q4 e-tron και χαρακτηρίζεται από την επιβλητική κλειστή μάσκα, τα LED φώτα και τις έντονες ακμές, ωστόσο, στο πλάι και πίσω αλλάζει σελίδα σχεδιαστικά. Η οροφή «σβήνει» καταλήγοντας σε μια ενσωματωμένη στην πόρτα του χώρου αποσκευών αεροτομή, ενώ την παράσταση κλέβουν τα ενιαία φωτιστικά σώματα, που αποτελούν σήμα κατατεθέν της σειράς e-tron. Απόρροια του αεροδυναμικού ντιζάιν είναι ο συντελεστής οπισθέλκουσας που αγγίζει το 0,26 Cd (0,28 το Q4 e-tron) δίνοντας πόντους στην ηλεκτρική αυτονομία.


Στον ανοιχτό δρόμο η σταθερότητα είναι συγκλονιστική σε συνδυασμό πάντα με το χαμηλό αεροδυναμικό θόρυβο. Το σφικτό setup της ανάρτησης περνά κάποιους
κραδασμούς σε έντονες ανωμαλίες.

Στον ανοιχτό δρόμο η σταθερότητα είναι συγκλονιστική σε συνδυασμό πάντα με το χαμηλό αεροδυναμικό θόρυβο. Το σφικτό setup της ανάρτησης περνά κάποιους κραδασμούς σε έντονες ανωμαλίες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
NISSAN