mono-sto-autotriti

Ένας από τους διασημότερους κωδικούς της αυτοκίνησης, η BMW 320i, ένα νούμερο που πάντα έκανε τη διαφορά από τις «ταπεινές» 316i, γίνεται για πρώτη φορά συνώνυμο των χαμηλών κυβικών και άρα του χαμηλού τεκμηρίου.

Κομψές και δυναμικές λεπτομέρειες στη σχεδίαση της BMW Σειράς 3.

Τo iPhone app της BMW δίνει πρόσβαση σε μία πλειάδα πληροφοριών για τον οδηγό, από την κατανάλωση μέχρι το στιλ οδήγησης και το facebook.

Η 320i είναι πολύ άνετη και ευθύβολη στον ανοιχτό δρόμο, με κορυφαία ποιότητα κύλισης και καλά φρένα.

Το αυτόματο 8άρι κιβώτιο θεωρείται απαραίτητο για να ξεδιπλώσει κανείς τις αρετές του αυτοκινήτου, αφού επιβαρύνει ελάχιστα την κατανάλωση και εκτοξεύει τις ρεπρίζ.

Το Start&Stop είναι μέρος του πακέτου Efficient Dynamics.

Στο εσωτερικό της 3άρας η ποιότητα έχει τον πρώτο λόγο, η αισθητική είναι κομψή και η εργονομία θέλει συνήθεια αλλά είναι καλά μελετημένη.

Οι χώροι πίσω είναι καλοί, αλλά το κεντρικό τούνελ δυσχεραίνει τη μεταφορά 3ου επιβάτη.

Ο 1.600άρης Twin Power Turbo κινητήρας της 320i έχει 170 ίππους και της χαρίζει εξαιρετικές επιδόσεις με καλή μέση κατανάλωση.

Τo Driving Experience Control εξασφαλίζει ένα μεγάλο εύρος οδηγικών δυνατοτήτων για την 3άρα, από Sport έως πολύ οικονομική.

Οι ζάντες αλουμινίου κάνουν τη διαφορά στον εξοπλισμό της 320i σε σχέση με την 316i.

Παρά τον πολυτελή της χαρακτήρα, η 3άρα μπορεί να συμπεριφερθεί έτσι, αν της το ζητήσεις.

Δοκιμή: BMW 320i Efficient Dynamics Auto

55.669 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/6/2013

Ποτέ άλλοτε η BMW 320i δεν εξοπλιζόταν με 1.600άρη κινητήρα βενζίνης και ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε το πιο οικονομικό μοντέλο της βενζινοκίνητης γκάμας της.

 
Για μία ακόμα φορά η σύγχρονη τεχνολογία του downsizing κινητήρων, ο συνδυασμός χαμηλού κυβισμού και υψηλής απόδοσης με χαμηλή κατανάλωση, κάνει το θαύμα της. 
Ένας από τους διασημότερους κωδικούς της αυτοκίνησης, η BMW 320i, ένα νούμερο που πάντα έκανε τη διαφορά από τις «ταπεινές» 316i, γίνεται για πρώτη φορά συνώνυμο των χαμηλών κυβικών και άρα του χαμηλού τεκμηρίου. Δοκιμάζουμε τη σύγχρονη 320i με 1.600άρη turbo κινητήρα, 170 ίππους και χαμηλή κατανάλωση, χάρη στην τεχνολογία μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας, Efficient Dynamics. 

Σε σχέση με την 316i έχει: 
- 34 ίππους επιπλέον 
- 30 Nm ροπής περισσότερα 
- 0,5 λτ./100 χλμ. χαμηλότερη κατανάλωση
- 10 γρ./χλμ. λιγότερες εκπομπές CO2 
- 1,3 δλ. πιο γρήγορη στο 0-100 

BMW App: Σημάδια των καιρών 
Στην έκδοση της δοκιμής, η ελληνική αντιπροσωπεία διαθέτει ένα iPhone που έχει εγκατεστημένο το BMW app. Πρόκειται για μία εφαρμογή που κάνει τη διαδραστικότητα του αυτοκινήτου με το τηλέφωνο παιχνιδάκι, αφού καθιστά το interface της εφαρμογής ελεγχόμενο από το iDrive. Μέσα από το BMW app, ο χρήστης μπορεί να αξιολογήσει και να βελτιώσει την οδική συμπεριφορά και την κατανάλωση του αυτοκινήτου, καθώς παρέχονται σχετικές οδηγίες από το application. 

Παράλληλα, μέσω αυτού, το τηλέφωνο (που συνδέεται ενσύρματα) αποτελεί την «πύλη εισόδου» του αυτοκινήτου στο internet (μέσω 3G), πράγμα που σημαίνει ότι, εύκολα μπορείτε να τσεκάρετε τα μηνύματα σας η να μπείτε στο facebook.