Δοκιμή: Mini Cooper S 60 Years Edition
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμή: Mini Cooper S 60 Years Edition

12.185 Επισκέψεις στο άρθρο (10/1/2020)

Αλά kart: Το εμβληματικό Mini συμπληρώνει 60 χρόνια και γιορτάζει με μια επετειακή έκδοση του Cooper S ρίχνοντας λάδι στη φωτιά της οδηγικής λίμπιντο και του πλέον αδιάφορου οδηγού.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

What is new 
-  Επετειακή έκδοση
-  2λιτρος turbo με 192 PS
-  0-100 σε 6,9 δλ.
-  3.074 & 4.845 ευρώ για το πακέτο

Δεν είναι 20, δεν είναι 40, αλλά 60 τα χρόνια ιστορίας που έκλεισε το Μini μέσα στο 2019 όντας ένα από τα εμβληματικότερα μοντέλα στην ιστορία της αυτοκίνησης. Και μπορεί το σύγχρονο, δια χειρός BMW, Mini να μην έχει και τόση φιλοσοφική σχέση με το αρχέτυπο που σχεδίασε σε μια χαρτοπετσέτα ο Σερ Αλεκ Ισιγόνης  και που υλοποίησε το 1959 η βρετανική ΒMC, η ουσία είναι πως τα 60 χρόνια είναι μια σημαντική επέτειος.

Για τον εορτασμό λοιπόν η Mini ετοίμασε μια ειδική 60 Years έκδοση του Cooper S στο χρώμα British Racing Green IV. Το σκούρο πράσινο χρώμα ήταν το εθνικό αγωνιστικό χρώμα των Αγγλων στους αγώνες F1 και σίγουρα με το καλημέρα δημιουργείται μια έντονη συναισθηματική φόρτιση. Από εκεί και πέρα, το special χρώμα συνδυάζεται με κρεμ οροφή και καθρέφτες, ρίγες και εμβλήματα με τον αριθμό 60, ρετρό προβολάκια μπροστά από τη γρίλια, ειδικές ζάντες 17 ιντσών, δερμάτινο σαλόνι και ειδικό τιμόνι.

Να σημειωθεί εδώ πως υπάρχει και ειδικό εξοπλιστικό πακέτο «Mini 60 Years», με ανάλογα χαρακτηριστικά και μπορεί να επιλεχθεί και για άλλες εκδόσεις, χρώματος, κινητήρα και αμαξώματος του Mini. Μάλιστα υπάρχει και το πακέτο «Μini 60 Years Chili», το οποίο μεταξύ άλλων προσφέρει επιπλέον φώτα και προβολείς ομίχλης LED, αυτόματο κλιματισμό, Driving Modes, κάθισμα συνοδηγού ρυθμιζόμενο σε ύψος, πακέτο αποθηκευτικών χώρων και πακέτο «Mini Excitement». Για το 3θυρο Cooper S το πακέτο «Mini 60 Years» κοστίζει 3.074 ευρώ και το «Μini 60 Years Chili» 4.845 ευρώ. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda