Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου
4 φωτογραφίες »

Δοκιμή: Νέο Οpel Corsa-e

73.814 Επισκέψεις στο άρθρο (11/5/2020)

Mεγάλη Digital Έκθεση Αυτοκινήτου!
Kαίνε τα μισά!
Βρες λύσεις στην ακρίβεια. Με 1 κλίκ >>

Το Corsa της διπλανής πρίζας: Το Opel Corsa-e επιζητεί να απευθυνθεί στη μάζα κλείνοντας το μάτι σε όσους θέλουν να αποκτήσουν το πρώτο τους ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Αξίζει την προσοχή τους;


Με μια ματιά
- Το ηλεκτρικό Corsa

Χαρακτηριστικές οι αεροδυναμικές ζάντες του Opel Corsa-e.

Χαρακτηριστικές οι αεροδυναμικές ζάντες του Opel Corsa-e.

- 136 άλογα και 260 Nm ροπής
- Έως 305 χλμ. πραγματικής αυτονομίας
- Αρκετά βαρύτερο από τα συμβατικά
- Από 31.980 ευρώ 

Τα τελευταία 30 χρόνια, που σχεδόν βρίσκομαι στη δημοσιογραφικό μετερίζι, έχουμε ζήσει τρομερές αλλαγές γύρω από τους κινητήρες: Μετάβαση από το καρμπυρατέρ στον ηλεκτρονικό ψεκασμό, καθιέρωση άμεσου ψεκασμού και turbo, downsizing, αυτοφορτιζόμενα και plug-in υβριδικά. Και τώρα 7 Μαΐου 2020 βρίσκομαι πίσω από το τιμόνι του αμιγώς ηλεκτρικού Opel Corsa-e, το οποίο είναι ήδη εδώ και άμεσα διαθέσιμο. Ναι, το Nissan Leaf ήταν το πρώτο ηλεκτρικό μαζικής παραγωγής, ναι η πανάκριβη και με αισθητική club sandwich BMW i3 ακολούθησε, αλλά εδώ μιλάμε για ένα μικρό ηλεκτρικό, που κλείνει το μάτι σε όσους σκέφτονται να πάρουν το πρώτο τους ηλεκτρικό και υπόσχεται απαλλαγή από το λεγόμενο «άγχος της αυτονομίας»: Ούτε 150, ούτε 250, αλλά 337 χλμ. με μία φόρτιση, τάζει η Opel χάρη στην συστοιχία σχήματος «Η» των μπαταριών με χωρητικότητα 50 kWh. H πλήρης φόρτιση σε οικιακή πρίζα είναι αργή (σχεδόν 24 ώρες), αλλά σε μονοφασικό Wallbox 7,4 kW (προσφέρεται) ο χρόνος πέφτει στις 7 ώρες και 30 λεπτά (5 ώρες σε τριφασικό 11 kW με επιπλέον κόστος 900 ευρώ). Mε ταχυφορτιστή 100 kW το 80% της φόρτισης γίνεται σε 30 λεπτά. 

Διακριτικό…
σε εμφάνιση παραμένει το Opel Corsa-e (μόνο από το λογότυπο e, τις αεροδυναμικές ζάντες και την απουσία εξάτμισης παίρνεις είδηση το Corsa της πρίζας) γιατί από τιμή κάθε άλλο είναι: 31.980 ευρώ κοστίζει στην έκδοση Edition, που ομολογουμένως έχει αρκετά στοιχεία από ανέσεις και συστήματα ασφαλείας. Με 1.000 ευρώ παραπάνω η έκδοση Elegance προσφέρει μεταξύ άλλων, LED προβολείς και φώτα ομίχλης, καλύτερες ταπετσαρίες και 4 ηλ. παράθυρα, κυρίως όμως προσφέρει δυνατότητα επιλογής των καταπληκτικών LED Matrix προβολέων και της 10ίντσης οθόνης αφής το συστήματος infotainment.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Διαβάστε περισσότερα για το OPEL CORSA