Ειδικό συνεργείο θα μαζεύει λάδια ή καύσιμα μετά από τροχαία!
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ειδικό συνεργείο θα μαζεύει λάδια ή καύσιμα μετά από τροχαία!

1.586 Επισκέψεις στο άρθρο (16/8/2022)

Ειδικό συνεργείο που θα δρα άμεσα για την περισυλλογή και διαχείριση επικίνδυνων υλικών που διαρρέουν στο οδόστρωμα ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής.

Στόχος η προστασία του περιβάλλοντος και η οδική ασφάλεια

Στην σύσταση ειδικού συνεργείου για την περισυλλογή και την διαχείριση επικίνδυνων υλικών που διαρρέονται στο οδόστρωμα, από βλάβες οχημάτων ή τροχαία ατυχήματα, προχωρά η Περιφέρεια Αττικής, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την προάσπιση της οδικής ασφάλειας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Θα γίνεται περιβαλλοντική διαχείριση και επεξεργασία των υλικών

Το ειδικό συνεργείο με τον κατάλληλο εξοπλισμό θα επεμβαίνει άμεσα, όπου σημειώνονται τέτοιου είδους περιστατικά με διαρροές (πχ. ανατροπή βυτιοφόρου, θραύση δεξαμενής καυσίμου κλπ) και στη συνέχεια θα προχωρά σε περιβαλλοντική διαχείριση και επεξεργασία των υλικών αυτών.

Καθημερινά τέτοιου είδους ατυχήματα

Όπως προκύπτει από τα αρχεία της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής, τέτοια περιστατικά συμβαίνουν καθημερινά στο οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα την διαρροή επικίνδυνων υλικών στο οδόστρωμα όπως λιπαντικά και πετρέλαιο. Τα υλικά αυτά, εκτός του ότι είναι επικίνδυνα για την οδική ασφάλεια, έχουν παράλληλα σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, καθώς μέσω του συστήματος απορροής ομβρίων υδάτων, μπορεί να φτάσουν μέχρι τον υδροφόρο ορίζοντα και την τροφική αλυσίδα.

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Σχολιάστε
Τα πάντα για επαγγελματικό όχημα
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel