• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Έκανε το Tesla του να ακούγεται σαν Dodge Hellcat!

3.321 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/7/2021

Tα ηλεκτρικά δεν κάνουν κάποιον ήχο όταν κινούνται αλλά, όποιος το επιθυμεί, μπορεί να τα κάνει να ακούγονται σαν αμερικάνικα muscle cars.

Ο ήχος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην οδηγική εμπειρία από τότε που τοποθετήθηκε για πρώτη φορά κινητήρας εσωτερικής καύσης πάνω σε ένα αυτοκίνητο. Με τον ερχομό όμως των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, ο ήχος πλέον λάμπει δια της απουσίας του και αυτός είναι ο λόγος που πολλοί petrolheads δεν ενθουσιάζονται με την εξέλιξη που παίρνει η αυτοκίνηση.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Η Tesla, για να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς πελάτες της, προσφέρει σε ορισμένα μοντέλα της εξωτερικά ηχεία που μπορούν να δώσουν στο αυτοκίνητο τον ήχο που επιθυμεί ο ιδιοκτήτης, όποιος και εάν είναι αυτός. Η Tesla ουσιαστικά αναγκάστηκε να το κάνει αυτό, το 2019, όταν ο Εθνικός Οργανισμός Ασφαλείας των ΗΠΑ υποχρέωσε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να παράγουν κάποιον ήχο όταν κινούνται, ώστε να μπορούν οι πεζοί να τα αντιλαμβάνονται.

Με την βοήθεια ενός USB, ο ιδιοκτήτης μπορεί κάνει το Tesla του να παράγει όποιον ήχο αυτός επιθυμεί και το video που θα δείτε, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα για το τι μπορεί να πετύχει κανείς. Ο τύπος στο video δεν δίστασε να δώσει στο Tesla Model S Plaid ήχο από ένα Dodge Hellcat, ωστόσο εάν κάποιος κάτσει να ακούσει προσεκτικά, θα διαπιστώσει πως ο ήχος παίζει σε «λούπα» και δεν εξαρτάται από το τι κάνει εκείνη την στιγμή το ηλεκτρικό αυτοκίνητο….

Ο ήχος που θα έχουν τα ηλεκτρικά θα είναι ένας τομέας που θα κληθούν να δώσουν λύση οι εταιρείες κατασκευής ηλεκτρικών τα επόμενα χρόνια. Οι κανονισμοί ασφαλείας απαιτούν από τα ηλεκτρικά να παράγουν κάποιον ήχο για λόγους ασφαλείας και έτσι οι μάρκες θα πρέπει τώρα να δημιουργήσουν ξεχωριστές ηχητικές υπογραφές για κάθε όχημα. Για να δούμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. 

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Tags: TESLA