Γεγονός τα μαθητικά βραβεία Ψηφιακής Δημιουργίας

1.355 Επισκέψεις στο άρθρο (29/5/2019)

Οι διαγωνισμοί διοργανώθηκαν από το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασηςκαι Ψηφιακών Μέσων της Δ/νσης Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία του ΥΠΠΕΘ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς».

Στις 23 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, η Εκδήλωση Bράβευσης των Πανελλήνιων Μαθητικών Διαγωνισμών Ψηφιακής Δημιουργίας «Οδική Ασφάλεια: Παντού και Πάντα» για τους μαθητές των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης & «Οδική Ασφάλεια: Κοινή Ευθύνη» για τους μαθητές των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων.
 
Σχολικές μονάδες από όλη την Ελλάδα παρουσίασαν τις βραβευμένες δημιουργίες τους (ταινίες μικρού μήκους, σποτ και ψηφιακές εφαρμογές), με θέμα τη σημασία της κυκλοφοριακής αγωγής και της τήρησης των κανόνων του Κ.Ο.Κ., τονίζοντας την ανάγκη για υπεύθυνη συμπεριφορά στο δρόμο. Οι μαθητές μεταφέρουν με δημιουργικό και ευρηματικό τρόπο τα κοινωνικά τους μηνύματα και συμβάλλουν στην καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας σε όλους τους πολίτες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κ.Θάνος Βούρδας, καθώς και ο πρώην Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ.Θεοδόσης Πελεγρίνης.Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. ΦίλιπποςΤσιμπόγλου, Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, καλωσορίζοντας τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Συνεχίζοντας η κυρία Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, πρόεδρος του ΔΣ του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», τόνισε τη σημασία της εκπαίδευσης και της ευαισθητοποίησης των παιδιών και των νέων στο κρίσιμο θέμα της οδικής ασφάλειας και εξέφρασε τη συγκίνησή της για τις εξαιρετικές δημιουργίες των μαθητών και τα σημαντικά κοινωνικά μηνύματα που μεταφέρουν.

Οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που παρακολούθησαν την εκδήλωση είχαν τη χαρά να δουν από κοντά και να φωτογραφηθούν με τον Ιππότη Ευγένιο, την αγαπημένη μασκότ του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», που μεταλαμπαδεύει στα παιδιά αξίες για την ευγένεια κα τον πολιτισμό στο δρόμο.

Τα χαμόγελα και ο ενθουσιασμός των παιδιών και η περηφάνια των γονιών και των εκπαιδευτικών τους στην κατάμεστη αίθουσα του Πύργου Βιβλίων ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για όλους όσοι συμμετείχαν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας.

Οι βραβευμένες μαθητικές δημιουργίες θα προβληθούν στη ζώνη της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης στη Βουλή-Τηλεόραση.

Hyundai
vw