Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα

3.394 Επισκέψεις στο άρθρο (14/12/2018)

Mια εγκληματική οργάνωση ημεδαπών ηλικίας από 37 έως 70 ετών εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Το σχέδιο τους, οι ''παραγγελιές'' από την φυλακή και τα ναρκωτικά στο Εκουαδόρ.

Η ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στις 11/12 συνέλαβε έξι μέλη που διέπρατταν κατ επάγγελμα κλοπές οχημάτων και στη συνέχεια  τα αποσυναρμολογούσαν και διέθεταν τα ανταλλακτικά τους στην αγορά. Ο αρχηγός τους είναι ένας 63χρονος που είναι υπόδικος στις φυλακές Μαλανδρίνου, αφού είχε συλληφθεί στις 14 Νοεμβρίου από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών για προμήθεια και εμπορία ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης) βάρους 382 κιλών, η οποία είχε κατασχεθεί στο Εκουαδόρ.
 
Ο 63χρονος αρχηγός της οργάνωσης, διαπιστώθηκε ότι κατεύθυνε συντόνιζε και επόπτευε τα λοιπά μέλη, με την βοήθεια του 37χρονου συγγενικού του προσώπου, επίσης συλληφθέντα. Και οι δύο ήταν «αφανείς» ιδιοκτήτες εταιρειών, που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία τρακαρισμένων οχημάτων και πώλησης εξαρτημάτων αυτών, ενώ τα τελευταία χρόνια φαίνεται να είχαν επεκτείνει τον κύκλο εργασιών τους και στον τομέα της ενοικίασης οχημάτων.

Κατά κύριο λόγο, διέθεταν στις εταιρείες τους οχήματα που χαρακτηρίζονται ως εμπορικά, συνήθως χαμηλού κυβισμού και για το λόγο αυτό ανέθεταν στα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης να αφαιρούν τέτοιου είδους οχήματα, τα οποία στη συνέχεια διέθεταν στις εταιρείες τους . Οι κλοπές που διέπρατταν δεν ήταν ούτε ευκαιριακές, ούτε τυχαίες, αλλά κατόπιν «παραγγελιών» του αρχηγού, ανάλογα με τα οχήματα που διέθετε στις εταιρείες του. Η αναζήτηση και αφαίρεση οχημάτων γινόταν σε καθημερινή βάση, και πραγματοποιούνταν είτε τυχαία σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, είτε στοχευόμενα σε περιπτώσεις πληροφοριών ότι σε κάποιο σημείο ήταν σταθμευμένο συγκεκριμένο όχημα που τους ενδιέφερε.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν δέκα έρευνες σε σπίτια, οχήματα, αποθήκες και καταστήματα σε περιοχές της Αττικής, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • σαράντα οκτώ (48) κινητήρες αυτοκινήτων, με πλαστογραφημένους - παραποιημένους αριθμούς πλαισίου,
  • τρία (3) Ι.Χ.Ε. οχήματα,
  • τρία (3) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα,
  • τριάντα τέσσερις (34) μονάδες ABS,
  • πλήθος από ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας,
  • ειδικός τεχνολογικός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την αφαίρεση οχημάτων,
  • δύο (2) συσκευές εντοπισμού μηχανημάτων γεωγραφικού εντοπισμού (gps TRACKER ),
  • μεγάλος αριθμός ανταλλακτικών αυτοκινήτων,
  • εργαλεία αποσυναρμολόγησης οχημάτων,
  • το χρηματικό ποσό των (3.720 ευρώ).
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία τους παρέπεμψε στην κύρια ανάκριση.

SPRING SEAT
OPEL