2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το πρόγραμμα «Go Electric» συμβάλει στην αύξηση των πωλήσεων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ελλάδα: Στο 5,4% του συνόλου της αγοράς τα ηλεκτρικά

2.099 Επισκέψεις στο άρθρο (23/9/2021)

Το 5,4% της συνολικής αγοράς οχημάτων αποτέλεσαν τα ηλεκτρικά στην Ελλάδα έως τον Ιούλιο του 2021, σύμφωνα με τον υπουργό ενέργειας και μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος προανήγγειλε την παρουσία ενός νέου προγράμματος για την ανάπτυξη δημόσιων υποδομών φόρτισης.

Το παρών στην κοινή συνεδρίαση υπουργών ενέργειας και μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη Σλοβενία, έδωσε ο Κώστας Καραμανλής. Το αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν τα μέτρα πολιτικής και το κανονιστικό πλαίσιο για το σχεδιασμό των υποδομών φόρτισης οδικών μεταφορών καθώς και των σχετικών μέτρων στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας.

Έρχεται πρόγραμμα για την ανάπτυξη δημόσιων υποδομών φόρτισης.

Έρχεται πρόγραμμα για την ανάπτυξη δημόσιων υποδομών φόρτισης.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Στο 5,4% της συνολικής αγοράς τα ηλετρικά μέχρι τον Ιούλιο 
Στις δηλώσεις του ο Κ. Καραμανλής αναφέρθηκε πρωτίστως στο πρόγραμμα επιδοτήσεων «Go Electric» για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, ύψους 65 εκατομμυρίων ευρώ για τη διετία 2020 – 2021. Μάλιστα επεσήμανε πως στους πρώτους επτά μήνες του 2021, οι αγορές ηλεκτρικών οχημάτων κυμάνθηκαν στο 5,4% των συνολικών αγορών οχημάτων.

Έρχονται δημίοσιοι σταθμοί φόρτισης 
Ταυτόχρονα, έκανε γνωστό πως προετοιμάζεται ένα πρόγραμμα για την ανάπτυξη δημόσιων υποδομών φόρτισης, ώστε να γίνει η ηλεκτροκίνηση περισσότερο ελκυστική για τους πολίτες, ενώ είπε πως μια μεγάλη προσπάθεια  εισαγωγής της ηλεκτροκίνησης στις αστικές δημόσιες συγκοινωνίες είναι σε εξέλιξη, με έμφαση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και με τη στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης και των Διαρθρωτικών Ταμείων (ΕΣΠΑ).
 
Από κει και πέρα ο υπουργός υποδομών και μεταφορών  με αφορμή την παρουσίαση του πακέτου «Fit for 55» και τη συζήτηση του νέου κανονισμού για τις υποδομές εναλλακτικών καυσίμων, τόνισε πως η Ελλάδα έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες για την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε επίπεδο αυτοκινητοδρόμων, που αποτελούν  κομμάτια του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ). Επεσήμανε δε ότι το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο, καθώς απαιτείται η σταδιακή μετάβαση στις καθαρές μορφές ενέργειας και σε τεχνολογίες που στην πραγματικότητα τώρα αναπτύσσονται.

Πολύ ή λίγο;
Το 5,4% των οχημάτων που πουλήθηκαν στην Ελλάδα μέχρι και τον Ιούλιο του 2021 ήταν ηλεκτρικά, ενώ ακολουθεί νέο πρόγραμμα για αύξηση και των δημόσιων φορτιστών.
Είναι αυτά αρκετά για να σε κάνουν να πάρεις ηλεκτρικό ή μένεις πιστός σε βενζίνη-ντίζελ;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center