• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Απίστευτος είναι ο ρυθμός με τον οποίο πουλά η Volkswagen το Golf από τη μέρα που η πρώτη γενιά του μοντέλου έκανε την εμφάνισή της.

Ένα Golf κάθε 41 δευτερόλεπτα πουλά η VW!

1.936 Επισκέψεις στο άρθρο (1/4/2019)

Απίστευτος είναι ο ρυθμός με τον οποίο πουλά η Volkswagen το Golf από τη μέρα που η πρώτη γενιά του μοντέλου έκανε την εμφάνισή της, καθώς για 45 σερί χρόνια ανά 41 δευτερόλεπτα πωλείται ένα ολοκαίνουργιο Golf!

Η VW εορτάζει φέτος τα 45 χρόνια από τότε που ξεκίνησε την παραγωγή του Golf, το οποίο έχοντας πουλήσει πάνω από 35 εκατομμύρια μονάδες παγκοσμίως, είναι το αυτοκίνητο με τις καλύτερες πωλήσεις της μάρκας.
 
Στις 29 Μαρτίου 1974, το εργοστάσιο στο Wolfsburg ξεκίνησε την παραγωγή του Golf της πρώτης γενιάς και σήμερα μετά από τόσα χρόνια στις αγορές η γερμανική μάρκα αναφέρει ένα πραγματικά εντυπωσιακό στατιστικό, καθώς υποστηρίζει πως κατά μέσο όρο κάποιος αγοράζει νέο Golf κάθε 41 δευτερόλεπτα, κάθε μέρα, χωρίς διακοπή, για 45 χρόνια τώρα.
 
«Το Golf έκανε τις τεχνολογίες ασφαλείας προσιτές για εκατομμύρια ανθρώπους για πρώτη φορά», σχολίασε αρχικά ο Ralf Brandstätter εκτελεστικός διευθυντής της VW και συνέχισε λέγοντας «Για επτά γενιές, το Golf έχει συμβάλει στην ανάπτυξη της Volkswagen ως εμπορικό σήμα και ως Όμιλος».
 
Το αρχικό Golf προσφέρθηκε σε δύο εκδόσεις, με δύο και τέσσερις πόρτες, όντας ικανό να φιλοξενήσει πέντε επιβάτες στη καμπίνα του, έχοντας μάλιστα αναδιπλούμενο το πίσω κάθισμα. Η γκάμα των κινητήρων περιλάμβανε αρχικά δύο επιλογές. Τον βασικό τετρακύλινδρο 1,1 λίτρων με 50 ίππους και τον 1,5 λίτρων με 70 ίππους. Το χειροκίνητο κιβώτιο τεσσάρων ταχυτήτων ήταν στάνταρ και το αυτόματο τριών σχέσεων ως επιλογή.
 
Τέλος να θυμίσουμε πως φέτος η μάρκα θα παρουσιάσει την 8η γενιά του αυτοκινήτου.