• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το επετειακό Mazda MX-5 25th Anniversary Edition θα διατίθεται σε έντονο κόκκινο χρώμα, με την μεταλλική του οροφή να είναι μαύρη.

Στο εσωτερικό, κυριαρχούν τα άσπρα δερμάτινα καθίσματα, η αντίστοιχη επένδυση των θυρών και το χειροποίητο διακοσμητικό πάνελ.

940.000 Mazda MX-5 έχουν πουληθεί τα τελευταία 25 χρόνια, μια επίδοση που χαρίζει στο ιαπωνικό roadster μια θέση στο Βιβλίο Guinness.

Το ντεμπούτο του επετειακού MX-5 θα γίνει στην έκθεση της Ν. Υόρκης, εκεί που θα δούμε επισήμως και το σασί της επόμενης γενιάς του.

Επετειακό Mazda MX-5

8.199 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/4/2014

Προκειμένου να γιορτάσει τα 25 χρόνια «ζωής» του MX-5, η Mazda θα παρουσιάσει στην έκθεση της Νέας Υόρκης το MX-5 25th Anniversary Edition. Εκεί θα δούμε και το σασί της επόμενής γενιάς του.

 
Το MX-5 είναι το μοντέλο που αντανακλά καλύτερα από όλα τη φιλοσοφία της Mazda. Πρωτοεμφανίστηκε στον παγκόσμιο χάρτη της αυτοκίνησης το 1989. Από τότε, κατασκευάστηκαν –σε τρεις γενιές- 940.000 αυτοκίνητα, μία επίδοση που το κατατάσσει στο Guinness World Record ως το 2θέσιο σπορ αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις.

Θέλοντας να γιορτάσει τα 25 χρόνια επιτυχιών, αλλά και για να «αποχαιρετήσει» σιγά-σιγά την υπάρχουσα γενιά του με κάτι special, η Mazda θα παρουσιάσει στην έκθεση της Νέας Υόρκης ένα επετειακό μοντέλο – φόρο τιμής. Λόγος γίνεται για το MX-5 25th Anniversary Edition, μία ειδική έκδοση του «κανονικού» MX-5 με μεταλλική αναδιπλούμενη οροφή (hard top) και 6άρι μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Διαθέτει αμορτισέρ της Bilstein και είναι βαμμένο σε ένα έντονο κόκκινο χρώμα (Soul Red Metallic). Η οροφή του είναι μαύρη, όπως και η κολόνα του παρμπρίζ και οι καθρέπτες. Στο εσωτερικό, κυριαρχούν τα άσπρα δερμάτινα καθίσματα, η αντίστοιχη επένδυση των θυρών και το χειροποίητο διακοσμητικό πάνελ.

Στο περίπτερο της Mazda στην έκθεση της Νέας Υόρκης θα βρεθεί το SKYACTIV σασί, πάνω στο οποίο θα κατασκευαστεί η επόμενη (4η) γενιά του MX-5, ένα αυτοκίνητο που θα είναι μικρότερο και ελαφρύτερο από το υπάρχον. Για το εν λόγω μοντέλο σας έχουμε μιλήσει πρόσφατα, καθώς διαθέτουμε μία αποκλειστική «κατασκοπευτική» εικόνα του. Διαβάστε το πλήρες άρθρο εδώ.