Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου
Επικεφαλής Honda: «Ανέφικτος ο κινητήρας υδρογόνου της Toyota»

Επικεφαλής Honda: «Ανέφικτος ο κινητήρας υδρογόνου της Toyota»

2.543 Επισκέψεις στο άρθρο (24/1/2022)

Να σταματήσει να επενδύει στην ανάπτυξη κινητήρων εσωτερικής καύσης με υδρογόνο συμβούλεψε την Toyota ο επικεφαλής της Honda, καθώς η εταιρεία του προσπάθησε να κάνει το ίδιο πριν δέκα χρόνια διαπιστώνοντας πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό!

Ανώφελη η προσπάθεια λέει ο Toshihiro Mibe

Είναι πλέον γνωστό πως η Toyota ερευνά διεξοδικά τη δημιουργία κινητήρα εσωτερικής καύσης που θα «καίει» υδρογόνο. Μάλιστα πριν από λίγους μήνες η ιαπωνική εταιρεία αποκάλυψε και ένα πειραματικό GR Yaris το οποίο με τη σειρά του θα βοηθήσει στην εξαγωγή συμπερασμάτων. Παράλληλα το οποίο ήδη λειτουργεί σε μία αγωνιστική GR Corolla και σε αυτή την περίπτωση ως μέρος της εξέλιξής του. Μέχρι στιγμής η Toyota δεν έχει αποκαλύψει επίσημα κάτι περισσότερο για το έργο αυτό, ωστόσο σύμφωνα με τον επικεφαλής της Honda η προσπάθεια που κάνει είναι ανώφελη!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ερευνήθηκε πριν 10 χρόνια από τη Honda και εντοπίστηκαν δυσκολίες

Με δηλώσεις του, ο διευθύνων σύμβουλος της Honda, Toshihiro Mibe εξέφρασε την πίστη του πως η Toyota θα πρέπει να σταματήσει να επιδιώκει την καύση υδρογόνου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως θα πρέπει να επικεντρωθεί στα αμιγώς ηλεκτρικά και στα συστήματα κυψέλων καυσίμου υδρογόνου. Το αφεντικό της Honda είπε ότι η εταιρεία του ερεύνησε την καύση υδρογόνου πριν από περίπου μια δεκαετία, αλλά διαπίστωσε ότι δεν ήταν εφικτό για χρήση σε αυτοκίνητα. Μιλώντας για αυτό ανέφερε: «Έχουμε πραγματοποιήσει έρευνα για τους κινητήρες υδρογόνου και διαπιστώσαμε μερικές αρκετά δύσκολες τεχνολογικές προκλήσεις. Έτσι, πριν από περίπου 10 χρόνια, αποφασίσαμε ότι αυτό δεν θα γίνει mainstream».

Λέει ναι στις κυψέλες υδρογόνου η Honda

Όπως προαναφέραμε η Honda έχει διαφορετική άποψη για τα συστήματα κυψέλων καυσίμου υδρογόνου, τα οποία και θα αποτελέσουν μέρος της στρατηγικής της τα επόμενα χρόνια, μαζί φυσικά με τα αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα κίνησης. Η Honda έχει ανακοινώσει ότι θα προσφέρει ηλεκτρικούς κινητήρες κυψελών καυσίμου για μεγαλύτερα οχήματα που απαιτούν μεγαλύτερη αυτονομία από αυτή που θα μπορούσε να προσφέρει ένα ηλεκτρικό όχημα με μπαταρία, χωρίς όμως προς ώρας να έχει κατονομάσει ποια θα είναι αυτά τα αυτοκίνητα!

Για να δούμε ποιος έχει δίκιο!
-Ο επικεφαλής της Honda, Toshihiro Mibe είπε πως οι προσπάθειες της Toyota για την ανάπτυξη κινητήρα που θα «καίει» υδρογόνο είναι ανώφελες.
-«Το ερευνήσαμε πριν από περίπου 10 χρόνια και βρήκαμε σημαντικά τεχνολογικά προβλήματα», ανέφερε.
-Λέει ναι στις κυψέλες υδρογόνου η Honda!
Θα δικαιωθεί ο επικεφαλής της Honda ή η Toyota θα... γελάσει τελευταία; Μήπως 10 χρόνια μετά έχουν αλλάξει κάποια πράγματα;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ας δούμε τι καίει κάθε τύπος αυτοκινήτου: