Επίσημο: Έρχονται τα Mazda CX-60 και CX-80

Επίσημο: Έρχονται τα Mazda CX-60 και CX-80

2.589 Επισκέψεις στο άρθρο (7/10/2021)

Η Mazda θα επεκτείνει την γκάμα των ευρωπαϊκών της SUV με την παρουσίαση του νέου SUV, CX-60 και του μεγαλύτερου, CX-80, ενώ η εταιρεία επιβεβαίωσε την έκδοση με περιστροφικό κινητήρα ως range-extender για το MX-30!

Μέρος του πλάνου της ανακοίνωσε επίσημα η Mazda, η οποία επιφυλάσσει πολλά και ενδιαφέροντα από το 2022 και για τα επόμενα δύο χρόνια.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

Έρχονται τα CX-60 και CX-80 από το 2022

Η ιαπωνική εταιρεία αναμένεται να μπει ακόμα πιο δυνατά στην κατηγορία των SUV, καθώς από το 2022 θα επεκτείνει τη γκάμα της με τα CX-60 και CX-80. Οι δύο νέες αφίξεις θα βρίσκονται πάνω από το τρέχον CX-5 στο νέο χαρτοφυλάκιο της μάρκας. Μάλιστα το τρέχον CX-5 θα παραμείνει και αυτό διαθέσιμο προς πώληση. Όπως τόνισε η εταιρεία «Για να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες της κατηγορίας, η Mazda θα προσφέρει στους Ευρωπαίους πελάτες μια ευρύτερη επιλογή SUV που συνδυάζουν τις πιο πρόσφατες περιβαλλοντικές επιδόσεις με την οδηγική απόλαυση που ενυπάρχει σε κάθε Mazda».
 
Τα CX-60 και CX-80, που προσφέρουν δύο και τρεις σειρές καθισμάτων αντίστοιχα, θα είναι τα πρώτα Plug-In υβριδικά μοντέλα της Mazda στην Ευρώπη, που συνδυάζουν έναν τετρακύλιδνρο κινητήρα βενζίνης και ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Δεν αποκλείεται το σύστημα αυτό να σχετίζεται με το PHEV σύστημα που βρίσκουμε στο Toyota RAV4. Άλλες επιλογές κινητήρων θα περιλαμβάνουν τον ολοκαίνουργιο κινητήρα βενζίνης και ντίζελ Skyactiv-X, με ήπιο υβριδικό σύστημα 48 βολτ για μειωμένες εκπομπές ρύπων και βελτιωμένη απόδοση.
 

MX-30 με περιστροφικό μοτέρ ως range-extender

Παράλληλα με τις νέες εισαγωγές μοντέλων, η Mazda θα ξεκινήσει να προσφέρει την από καιρό υποσχόμενη έκδοση για το ηλεκτρικό MX-30, το οποίο θα αποκτήσει ένα περιστροφικό κινητήρα βενζίνης που με τη λειτουργία του θα γεμίζει τις μπαταρίες έχοντας το ρόλο του range-extender! Η νέα αυτή έκδοση θα παρουσιαστεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022!
 

Το 2025 νέα πλατφόρμα για ηλεκτρικά

Αργότερα, το 2025, η Mazda θα εγκαινιάσει την πρώτη της εξατομικευμένη αρχιτεκτονική για ηλεκτρικά, η οποία θα στηρίξει μια σειρά μοντέλων καθώς η εταιρεία προσπαθεί να ηλεκτροδοτήσει ολόκληρη την γκάμα της έως το 2030. Πριν από αυτό η ιαπωνική εταιρεία θα λανσάρει τα ευρύτερα CX-70 και CX-90 στις αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά, μεταξύ άλλων, ενώ το μικρότερο CX-50 θα κυκλοφορήσει επίσης σε ορισμένες μη ευρωπαϊκές περιοχές.

Η Mazda από το 2022 θα επεκτείνει την γκάμα των ευρωπαϊκών της SUV!
- Έρχεται το CX-60
- Το μεγαλύτερο CX-80, με τρεις σειρές καθισμάτων.
- Επιστρέφει και ο περιστροφικός κινητήρας ως γεννήτρια στο MX-30.
Κάτι παραπάνω από ευχάριστα δεν είναι αυτά τα νέα;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda