Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

Έρευνα: Ποιοι νομοί είναι «φαρμακείο» στα ασφάλιστρα;

6.823 Επισκέψεις στο άρθρο (10/2/2021)

Σε ποιο νομό πληρώνουν τα φθηνότερα και σε ποιον τα ακριβότερα ασφάλιστρα; Πόσο αλλάζουν οι τιμές ασφάλειας αυτοκινήτου ανά νομό; Δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας σε έναν ευανάγνωστο χάρτη με όλα τα στοιχεία μόνο στο autotriti.gr!


Σε γενικές γραμμές, η τιμολόγηση των ασφαλίστρων γίνεται ελεύθερα από την κάθε ασφαλιστική εταιρεία με βάση τα κριτήρια που έχει θέσει. Ένα εξ αυτών των κριτηρίων που επηρεάζει σημαντικά την τιμή των ασφαλίστρων είναι η περιοχή και πιο συγκεκριμένα ο ταχυδρομικός κώδικας της περιοχής που κινείται το αυτοκίνητο. Αυτοκίνητα που κινούνται σε αστικά κέντρα και περιοχές αυξημένης κίνησης και συχνότητας ατυχημάτων, επιβαρύνονται με ακριβότερα ασφάλιστρα καθώς αυξάνεται το ρίσκο που αναλαμβάνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Τα ακριβότερα ασφάλιστρα για το αυτοκίνητο τους πληρώνουν οι κάτοικοι της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Κρήτης. Για το ίδιο ασφαλιστήριο συμβόλαιο ένας κάτοικος Αττικής θα πληρώσει 51 ευρώ περισσότερα σε σχέση με έναν κάτοικο Δράμας, Καβάλας ή Κοζάνης.

Από την μελέτη του Pricefox, της καινοτόμας πλατφόρμας σύγκρισης τιμών ασφάλισης αυτοκινήτου στην Ελλάδα, προκύπτουν διακυμάνσεις τόσο μεταξύ των περιοχών που θα ασφαλιστεί το όχημα όσο και μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών. Ο χάρτης που βλέπετε παραπάνω απεικονίζει για κάθε νομό την καλύτερη δυνατή τιμή στην αγορά σύμφωνα με τη σύγκριση τιμών του Pricefox. Για ακριβώς το ίδιο ασφαλιστήριο συμβόλαιο, ίδιο όχημα και παραμέτρους τιμολόγησης, ένας κάτοικος Κοζάνης θα πληρώσει 88 ευρώ ενώ ένας κάτοικος Αττικής ή Θεσσαλονίκης θα πληρώσει 139 ευρώ και 115 ευρώ, αντίστοιχα. Πρόκειται δηλαδή για μια αύξηση της τάξεως του 58% (Αττική σε σχέση με Κοζάνη) και 30% (Θεσσαλονίκη σε σχέση με Κοζάνη).

Στο παρακάτω γράφημα παρουσιάζονται οι νομοί με τις υψηλότερες τιμές ασφαλίστρων, με την Αττική, την Θεσσαλονίκη και την Κρήτη να είναι στην λίστα.


Οι παράμετροι τιμολόγησης που χρησιμοποιήθηκαν για την μελέτη είναι: Toyota Yaris 1000 κ.εκ., πρώτη κυκλοφορία 2015, έτος γέννησης οδηγού 1981, έτος διπλώματος οδηγού 2000, βασικό πακέτο παροχών, διάρκεια 1 έτος. Η σύγκριση τιμών της αγοράς είναι κάτι που πρέπει να γίνεται συχνά καθώς οι τιμές αλλάζουν. Αν θέλεις να συγκρίνεις τιμές ανάλογα με τον νομό, μπες στο Pricefox.gr.