Έρχεται ηλεκτρονικός «χάρτης» φορτιστών για τα ηλεκτρικά

Έρχεται ηλεκτρονικός «χάρτης» φορτιστών για τα ηλεκτρικά

1.460 Επισκέψεις στο άρθρο (4/5/2022)

Με το ηλεκτρονικό μητρώο φορτιστών για τα ηλεκτρικά οχήματα, που θα λειτουργήσει σύντομα, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο (απόσταση από το σημείο που υπάρχει φορτιστής, κόστος ανεφοδιασμού, αν υπάρχει αυξημένη κυκλοφορία στο σημείο κ.ά.).

Ψηφιοποιείται η ηλεκτροκίνηση με online σύστημα για τους φορτιστές

Η επέκταση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση για την επόμενη ημέρα της «καθαρής» κινητικότητας. Στο πλαίσιο αυτό κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Πτολεμαΐδα για την ημερίδα με θέμα: «Ηλεκτροκίνηση: Οι προκλήσεις για το σύγχρονο συνεργείο», ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος αποκάλυψε πως σύντομα θα είναι διαθέσιμο στη χώρα μας το Ηλεκτρονικό Μητρώο Φορτιστών.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για φόρτιση και φορτιστές!

Όπως ανέφερε το στέλεχος της κυβέρνησης χάρη στο ηλεκτρονικό μητρώο φορτιστών οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, αναφορικά με τους φορτιστές. Για παράδειγμα, ο οδηγός ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα μπορεί να μάθει ανά πάσα στιγμή σε πόση απόσταση από το σημείο που βρίσκεται υπάρχει φορτιστής, το κόστος ανεφοδιασμού, ακόμη και αν υπάρχει αυξημένη κυκλοφορία στο σημείο. Μάλιστα κατέληξε πως πρόκειται «για νέες εφαρμογές που βελτιώνουν την υποστήριξη της χρήσης του ηλεκτροκίνητου οχήματος και συμβάλλουν στη διείσδυση της ηλεκτροκίνησης».

Περίπου 1.200 φορτιστές στους αυτοκινητόδρομους σήμερα

Μιλώντας για το σημερινό δίκτυο φορτιστών στην Ελλάδα, ο Μιχάλης Παπαδόπουλος ανέφερε πως υπάρχουν περίπου 1.200 φορτιστές στους αυτοκινητόδρομους  και σε πολλά πρατήρια, κυρίως στις πόλεις. Μάλιστα υπογράμμισε πως ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί πολύ αν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του νόμου για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. 

Συνέχεια του άρθρου >>>
PEUGEOT NEW EVANS
4green