• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ήρθε ο καιρός το μικρό μοντέλο της Citroen να μπει στην τρίτη γενιά του, αποκτώντας μια πιο δυναμική εικόνα.

Ερχεται νέο Citroen C3

Διαβάστηκε από 4946 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/1/2016

Ήρθε ο καιρός το μικρό μοντέλο της Citroen να μπει στην τρίτη γενιά του, αποκτώντας μια πιο δυναμική εικόνα.

 
Οι πρώτες πληροφορίες, που τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι έρχονται από στελέχη του Group PSA, θέλουν το μικρό της Citroen να αλλάζει προς τα τέλη αυτής της χρονιάς. Πιο συγκεκριμένα οι πηγές αναφέρουν ότι την πρώτη επαφή με το νέο C3 θα την έχουμε στην έκθεση του Παρισιού, χωρίς όμως να επιβεβαιώνεται και κάτι από επίσημα χείλη στελεχών της Citroen.

Το νέο C3, θυμίζει αρκετά το C4 Picasso, αλλά και το C4 Cactus, διαθέτοντας όμορφες καμπύλες, οι οποίες συνδύαζονται άψογα με τις ακμές του αμαξώματος. Επιπρόσθετα θα πατάει στην ίδια πλατφόρμα που βασίζεται και το Peugeot 208.

Σε ότι αφορά την κινητήρια γκάμα, εδώ δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές, μιας και θα ενσωματώνονται οι γνωστοί κινητήρες του Group, οι οποία θα είναι αναβαθμισμένοι. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο 1.2 λίτρων βενζινοκινητήρας, ο οποίος θα έχει διττή απόδοση 82 και 110 ίππων, καθώς κι ο πετρελαιοκινητήρας 1,6 BlueHDi με 75, 99 και 120 ίππους. Η μετάδοση της κίνησης θα εξασφαλίζεται από χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό θα υπάρχει κι αυτόματο. 

Tags: CITROEN C3