Από πικραλίδες και ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια θα είναι κατασκευασμένα τα νέας γενιάς ελαστικά αυτοκινήτων, τα οποία και αυτά ακολουθούν το δρόμο προκειμένου να γίνουν φιλικά προς το περιβάλλον!!!
autotriti team
Δεν είναι μόνο τα συστήματα κίνησης στα νέα αυτοκίνητα που οδεύουν ολοταχώς προς την «πράσινη» ενέργεια και τη φιλικότητα προς το περιβάλλον. Το ίδιο ισχύει και για άλλα εξαρτήματα των αυτοκινήτων, όπως για παράδειγμα τα ελαστικά.
Καουτσούκ από πικραλίδες Μάλιστα σύμφωνα με το τελευταίο ελαστικό της Continental, το ελαστικό του μέλλοντος θα μπορούσε να είναι «πράσινο» καθώς περισσότερες από τις μισές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για παράδειγμα στο Conti GreenConcept είτε ανακυκλώνονται είτε προέρχονται από ανανεώσιμες πηγές.
Από την πλευρά των ανανεώσιμων πηγών, το ελαστικό διαθέτει βιο-υλικά όπως φυσικό καουτσούκ από πικραλίδες, πυριτικό ανιόν από τέφρα φλοιών ρυζιού και φυτικά έλαια και ρητίνες. Αυτό επιτρέπει μια «σημαντική μείωση» των υλικών που κατασκευάζονται από αργό πετρέλαιο.
60 πλαστικά μπουκάλια για μία τετράδα Ωστόσο, αυτό είναι μόνο ένα μέρος της ιστορίας καθώς ένα άλλο 17 % προέρχεται από ανακυκλωμένα υλικά όπως ο ανακτημένος χάλυβας. Όμως το πιο αξιοσημείωτο είναι η πρώτη χρήση πολυεστέρα στη βιομηχανία από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια. Ο πολυεστέρας χρησιμοποιείται στο περίβλημα του ελαστικού και η Continental λέει ότι περισσότερα από 60 μπουκάλια μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν ένα σύνολο τεσσάρων ελαστικών. Μάλιστα η εταιρεία λέει ότι δε θα μείνει μόνο στις δοκιμές, αλλά σχεδιάζει μια σταδιακή διάδοση της τεχνολογίας αυτής, αρχής γενομένης από το επόμενο έτος.
Πιο ελαφρύ από τα συμβατικά ελαστικά Εκτός από «πράσινο» το ελαστικό είναι και εξαιρετικά ελαφρύ, καθώς ανεβάζει τη ζυγαριά σε μόλις 7,5 κιλά. Αυτό είναι έως και 40 τοις εκατό λιγότερο από ένα συμβατικό ελαστικό και η μείωση του βάρους κατέστη δυνατή βελτιστοποιώντας το μοτίβο πέλματος, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό πλευρικό τοίχωμα και επιλέγοντας ένα νέο σχέδιο περιβλήματος.
Προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία στα ηλεκτρικά Σύμφωνα με την εταιρεία το πρωτότυπο ελαστικό σχεδιάστηκε με γνώμονα τα φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα και το μοναδικό του πέλμα επιτρέπει εξαιρετικά χαμηλή αντίσταση κύλισης, η οποία είναι περίπου 25 τοις εκατό χαμηλότερη από την κλάση «Α», δηλαδή την καλύτερη δυνατή βαθμολογία, σύμφωνα με το σύστημα EU Tire Label. Αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει στα ηλεκτρικά οχήματα να αποκτήσουν 6% μεγαλύτερη αυτονομία!
60 πλαστικά μπουκάλια για μία τετράδα! Από πικραλίδες και ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια θα είναι κατασκευασμένα τα νέας γενιάς ελαστικά αυτοκινήτων, τα οποία και αυτά ακολουθούν το δρόμο προκειμένου να γίνουν φιλικά προς το περιβάλλον. Θεωρείς πως θα έχουν την ίδια απόδοση με τα υπάρχοντα;