3 φωτογραφίες »

Τα σχέδια προέρχονται από τον ανεξάρτητο σχεδιαστή Sang Won Lee.

Έτσι θα ήταν σήμερα ο «βάτραχος» της Citroen;

13.771 Επισκέψεις στο άρθρο (14/9/2020)

Το Citroen DS, γνωστό και ως «βάτραχος» είναι ένα από τα αυτοκίνητα που έχει χαρακτηρίσει την ιστορία της γαλλικής μάρκας σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που κάποιοι θέλουν να το επαναφέρουν, όντας φυσικά κατασκευασμένο σε μία σύγχρονη μορφή.


Ένα από αυτούς είναι ο σχεδιαστής αυτοκινήτου Sang Won Lee, γνωστός ως sangtheowl στο Instagram, που αποφάσισε να δημιουργήσει μια σύγχρονη ερμηνεία του Citroen DS και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Όπως μπορούμε να δούμε από τις εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα ο ανεξάρτητος σχεδιαστής, το επαναπροσδιορισμένο DS  διατηρεί τα ξεχωριστά εξωτερικά χαρακτηριστικά του αρχικού μοντέλου, ενώ παράλληλα εκσυγχρονίζει τον σχεδιασμό για να είναι σύμφωνο με το σήμερα. Ουσιαστικά το σχέδιο του καλλιτέχνη προσφέρει ένα πολύ όμορφο συνδυασμό του «χθες» και του «σήμερα», χωρίς να αφαιρεί από τον «βάτραχο» το σήμα κατατεθέν του, που είναι φυσικά η εξωτερική εμφάνιση.
 
Το Citroen DS κατασκευάστηκε από την γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία από το 1955 έως το 1975 ως ένα πολυτελές όχημα σε sedan, wagon και cabrio εκδόσεις. Ένα από τα βασικά του χαρακτηριστικά ήταν η διαχείρισή των κακοτράχαλων δρόμων χάρη στο μοναδικό υδραυλικό σύστημα ανάρτησης της εποχής που μπορούσε να απορροφήσει τους πιο δύσκολους κραδασμούς και να δώσει στους επιβάτες μια ομαλή και άνετη διαδρομή.
 
Αυτός μάλιστα ήταν και ένας από τους λόγους για τους οποίους επιλέχθηκε να καταγράφει ιπποδρομίες, αφού η κάμερα που βρίσκονταν πάνω σε αυτό ήταν αρκετά σταθερή παρά το γεγονός πως το αυτοκίνητο κινούνταν στον εξωτερικό χωματόδρομο της πίστας.
 
Η Citroen δεν έχει αναφέρει κάτι σχετικό επ` αυτού, ωστόσο φανταζόμαστε πως ένα σύγχρονο Citroen DS θα ήταν μια ευπρόσδεκτη προσθήκη. Εσείς τι λέτε;

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda