Έχεις βαρύ Ι.Χ και θες να παρκάρεις; Πλήρωνε 12 φορές περισσότερο

4.443 Επισκέψεις στο άρθρο (24/9/2021)

Δήμαρχος στην Γερμανία θέλει οι ιδιοκτήτες που έχουν βαριά αυτοκίνητα να πληρώνουν 12 φορές περισσότερο για μια θέση παρκαρίσματος στο κέντρο της πόλης.

Τo πόσο των 30 ευρώ πρέπει να δίνουν κάθε χρόνο όσοι επιθυμούν να παρκάρουν στην πόλη του Tubingen, μια παραδοσιακή γερμανική φοιτητούπολη στο Baden-Württemberg, όπου ο μέρος όρος ηλικίας των κατοίκων είναι 39,1 ετών. Το ποσό αυτό είναι ίδιο, ανεξάρτητα το τύπο του οχήματος, το βάρος ή το μήκος που έχουν, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης ενός Dacia Sandero να πρέπει να πληρώνει το ίδιο αντίτιμο με τον ιδιοκτήτη μιας Bentley Bentayga.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Έρχονται αυξήσεις σε όσους οδηγούν βαριά αυτοκίνητα
Τώρα, μετά την τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής του Tubingen για την προστασία του περιβάλλοντος, οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων θα χρειάζεται να πληρώσουν 120 ευρώ τον χρόνο για μια θέση parking, ωστόσο αυτοί που έχουν αυτοκίνητα που ζυγίζουν πάνω από 1.800 κιλά, θα πρέπει να δώσουν 60 ευρώ επιπλέον, δηλαδή 180 ευρώ τον χρόνο.

360 ευρώ για μια θέση parking
Ο δήμαρχος της πόλης, κ. Boris Palmer, έχει προτείνει πάντως να αυξηθεί το αντίτιμο που πρέπει να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων με μεγάλο βάρος στα 360 ευρώ τον χρόνο, ωστόσο το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε πως μια τέτοια απότομη αύξηση δεν είναι λογική. Η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung μίλησε με τον δήμαρχο, ο οποίος και τόνισε: «Δεν έχεις πληρώσει για τον δρόμο, δεν πληρώνεις αρκετούς φόρους και το αγαπημένο σου αυτοκίνητο επιδοτείται από τους φορολογούμενους και τις επόμενες γενιές. Εάν έπρεπε να έχουμε σωστές τιμές, τότε μια θέση parking δεν θα έπρεπε να κοστίζει 30 ευρώ αλλά 3.000 ευρώ τον χρόνο». O δήμαρχος αναφέρεται στο μεγάλο ανθρακικό αποτύπωμα που αφήνουν τα μεγάλα και βαριά αυτοκίνητα, ωστόσο δεν φαίνεται πως το συμβούλιο λαμβάνει υπόψη του, εάν τα αυτοκίνητα αυτά είναι ηλεκτρικά, υβριδικά και έχουν θερμικούς κινητήρες.

Υπάρχουν και εκπτώσεις
Η τελική απόφαση θα παρθεί στο τέλος του μήνα από το τοπικό συμβούλιο. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας συμβουλίου θα είναι κρίσιμο καθώς, φαίνεται πως το παράδειγμα του Τubingen σκέφτονται να το ακολουθήσουν και άλλες μεγαλύτερες πόλεις. Η πρόταση για να αυξηθεί το αντίτιμο σε όσους έχουν βαριά οχήματα, περιλαμβάνει επίσης έκπτωση 50% σε όσους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα (άνεργοι κτλ), έχουν κάποιο βαθμό αναπηρίας ή χρειάζεται να σταθμεύουν στις θέσεις αυτές λόγω επαγγέλματος.

Πόσο πληρώνουν αυτοί που μένουν στο κέντρο της Αθήνας
Θυμίζουμε πως οι κάτοικοι στο κέντρο Αθήνας πληρώνουν 10 ευρώ τον χρόνο για να σταθμεύουν δωρεάν το αυτοκίνητό τους.
  Συνέχεια του άρθρου >>>
ELASTIKA 2024
OPEL